ІМІДЖ КАФЕДРИ Й ОПП «ПУБЛІЧНЕ АДМІНІСТРУВАННЯ ТА УПРАВЛІННЯ БІЗНЕСОМ» І РОЛЬ У СИСТЕМІ ДІЄВОСТІ Й ЕФЕКТИВНОСТІ ПУБЛІЧНОЇ ВЛАДИ

04.03.2024 | 16:17

29 лютого 2024 р. у рамках аспірантсько-студентської наукової студії «Державотворець» при кафедрі публічного адміністрування та управління бізнесом факультету управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка відбулись студентські навчально-наукові дебати на тему «Формування позитивного іміджу органів публічної влади в умовах модернізації публічного управління та адміністрування в Україні». Зазначено, що позитивний імідж органів публічної влади як раніше, так і нині є пріоритетно важливим, оскільки через нього відображається не лише ефективність та реальна компетентність працівників владних інституцій, а й безпосередня реалізація потенціалу впливу на якість життя громадян через системне надання державних послуг.

Аспекти іміджу проявляються і в освітньо-науковому середовищі, зокрема, на початку дебатів, заступником завідувача кафедри з наукової роботи д.е.н., професором Карпінським Б.А. було наголошено на іміджових чинниках професорсько-викладацького колективу кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом у системі активізації завдань відповідної ОПП останнього періоду, а це:

  • відкриття явища правової байдужості у суспільному просторі (Юридичний вісник, 2023. №5. С. 18–28. DOI: https://doi.org/10.32782/yuv.v5.2023.2; Іnternational Scientific Journal “Internauka”. Series: “Juridical Sciences”. № 1. С. 106–117. DOI: 10.25313/2520-2308-2024-1-9586);
  • присвоєння звання професора завідувачці кафедри, д.е.н. Комарницькій Г.О. (наказ Міністерства освіти і науки України від 21 лютого 2024 р. №220);
  • спрямування до видавництва монографії «Публічне адміністрування та управління бізнесом: інноваційний підхід» (300 с.) за науковою редакцією д.е.н., професора Васьківської К.В.

Властиво, лише конкретна діяльність кафедри формує й дієво підтверджує її іміджеві позиції в сучасному освітньо-науковому середовищі.

За базовим спрямуванням дебатів щодо формування позитивного іміджу органів публічної влади за їх модернізації заслухано випускника факультету за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування», а нині аспіранта, начальника відділу енергоменеджменту Львівської міської ради Дмитра Пфістера. Ним було акцентовано на конкретизації особливостей формування іміджу в практичній діяльності структурних підрозділів органів публічної влади. Дмитро Пфістер також поділився й досвідом свого становлення як управлінця та вимогами і перспективними можливостями для студентів щодо проходження навчальної практики й працевлаштування у системі публічного адміністрування.

Означене забезпечило належний простір дебатного обговорення та активізаційну активність студентів за ОПП «Публічне адміністрування та управління бізнесом» до порушених питань іміджу з врахуванням й сучасних особливостей умов воєнного стану. Загалом, спрямованість навчально-наукових дебатів студії «Державотворець» та потреба реалізації іміджу публічної влади в інтересах громадян обумовила широку дискусію присутніх (навіть за межами аудиторії вже в онлайн форматі) з відповідними практичними напрямами її забезпечення.

Властиво, завдячуючи героїчним зусиллям воїнів ЗСУ, пройшли зимовий період, а весна розкриває нові державотворчі та й іміджові можливості в освітньо-науковому процесі та діяльності органів публічної влади.

Разом ми сила!