Громадянські права та обов’язки: забезпечення рівності та громадянської участі

10.11.2023 | 23:35

До Всесвітнього дня науки в ім’я миру і розвитку 10 листопада 2023 р. у рамках громадсько-правового виховання для здобувачів першого (бакалаврського) рівня ОП «Фінанси, митна і податкова справа» професором кафедри фінансового менеджменту Назаркевичем І.Б. було проведено захід на тему: «Громадянські права та обов’язки: забезпечення рівності та громадянської участі».

Під час заходу було висвітлено фундаментальні аспекти громадянських прав та обов’язків. Студенти охоче взяли участь в обговорені прав, які люди мають у суспільстві, і відповідних обов’язків, які вони несуть перед цим суспільством. Окреслено важливість освіти і вплив зміни середовища на систему цивільних прав та обов’язків в сучасному динамічному світі.

Громадянські права та обов’язки є наріжним каменем демократичних суспільств. Вони захищають людей від дискримінації та забезпечують рівне ставлення перед законом, наголошуючи на обов’язках людей перед суспільством. Досягнення балансу між цими правами та обов’язками має вирішальне значення для функціонування справедливого суспільства. Оскільки наш світ розвивається, важливо постійно переглядати та адаптувати ці принципи, щоб вони залишалися актуальними та ефективними для захисту прав і добробуту усіх громадян.