Гостьова зустріч на тему “Старт кар’єри в HR”

14.10.2022 | 19:27

4 жовтня 2022 р. відбулася гостьова онлайн-зустріч для студентів освітньої програми «Управління персоналом в органах публічної влади та бізнес-структурах» (спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування).

У рамках проєкту «Діалог з роботодавцями» на кафедрі економіки та публічного управління відбулася практична онлайн-зустріч із представницею компанії ОККО Оленою Кіріченко. Основна мета проєкту “Діалог з роботодавцями” (організатор проєкту відділ кар’єрного розвитку та співпраці з бізнесом Центу маркетингу та розвитку) – це практичні зустрічі студентів, аспірантів та викладачів із представниками компаній-роботодавців, які також є стейкхолдерами освітніх програм.

На початку зустрічі завідувачка кафедри Галина Капленко наголосила, що такі зустрічі на кафедрі є досить регулярними. Проте, виклики, які стоять перед сучасними HR-менеджерами щодо формування і взаємодії у команді є досить важливими на сьогоднішній день та мають досить вагомий вплив на розвиток і продуктивність організації загалом. Виклики сьогодення вимагають від учасників освітнього процесу відслідковувати усі зміни.

Учасники практичної зустрічі (студенти, які навчаються на освітній програмі «Управління персоналом в органах публічної влади та бізнес-структурах»), а також і викладачі поспілкувалися із фахівцем у сфері HR-management. Олена Кіріченко має великий досвід роботи у HR-сфері і поділилася із учасниками зустрічі своїм досвідом та надала практичні рекомендації для молоді, як вдало розпочати свою кар’єру у сфері яку вони обрали.

“Старт кар’єри в HR” – це була основна тема зустрічі та діалогу у якій спікерка детально розповіла про:  поняття кар’єри та її етапи;  напрямки HR;  які знання та навички необхідні для роботи в HR;  як розпочати та розвивати кар’єру в HR – можливі кар’єрні траєкторії.

Модераторка зустрічі Ірина Сновидович при спілкуванні із учасниками зустрічі зазначила, що співпраця із компаніями-роботодавцями для ЗВО дуже важлива. Вона необхідна у кількох напрямках, а саме долученні компаній-стейкхолдерів до освітнього процесу з метою допомогти студентам розвивати свої hard & soft skills і формуванні практичного досвіду, який стане їм у нагоді на старті їхньої кар’єри.

Як зазначила Олена Кіріченко на сьогоднішній день молодим фахівцям варто шукати можливості для практичного застосування своїх вмінь та навичок адже це практичний досвід, який знадобиться у майбутньому. Такі зустрічі із фахівцями-практиками є дуже цінними, тому слід використовувати їх та долучатися до різноманітних кар’єрних подій та шукати свою «роботу мрії» і формувати себе як HR-фахівця вже сьогодні.