Гостьова онлайн-лекція Володимира Янцова «HR процес: від CV до звільнення кандидата»

28.10.2022 | 21:47

25 жовтня для викладачів та здобувачів вищої освіти (спеціальність 281 Публічне управління та адміністрування, Освітня програма «Управління персоналом в органах публічної влади та бізнес-структурах)  кафедри економіки та публічного управління факультету управління фінансами та бізнесу відбулася гостьова онлайн-лекція Володимира Янцова  (training manager at Sigma Software):  на тему «HR процес: від CV до звільнення кандидата».

Особливість сучасного періоду: роботодавці надають перевагу, насамперед, мотивованим кандидатам та працівникам. Мотивовані люди приходять з рішеннями на питання «Що мені вибрати / робити?», а не з питаннями «Що мені робити? Що мені вивчити і скільки я маю часу? тощо».

Лекція була структурована за етапами від пошуку кандидата до звільнення працівника.

  1. Пошук кандидатів на вакантні місця – які CV роботодавці розглядають найперше, як реагують в межах організації та налагоджують комунікацію із кандидатом і на які вміння та навички звертають увагу. Обговорили: імідж HR-менеджера важливий при проведенні інтерв’ю, він завжди повинен буди готовий до співбесід.
  2. Адаптація персоналу: онбординг, цінності та цілі діяльності організації, знайомство з командою….
  3. Команда і група – відмінність, робота команди, комунікації (формальні та неформальні), делегування повноважень, опитувальники (survey). Особливості мотивації у сучасних умовах, важливість спілкування керівника one-to-one з підлеглими як мотиватор, персональний план розвитку працівника, навчання працівників.
  4. Як би не хотілося – працівники звільняються. Причини звільнення (особиста чи професійна мотивація) також потрібно знати.

Такий формат лекції більше був схожий на мозковий штурм.

Дякуємо Володимиру за емоційну та інформативно насичену зустріч!

Все буде Україна!