ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «ІНВЕСТУВАННЯ»

05.10.2022 | 09:53

4 жовтня відбулася гостьова лекція з навчальної дисципліни «Інвестування» для студентів ІІІ курсу освітньої програми «Фінанси, митна та податкова справа» (лектори: проф. Ватаманюк-Зелінська У.З. та проф. Назаркевич І.Б.). Лекцію проведено за участі Оксани Віхоть – головного спеціаліста відділу інвестиційної політики департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації.

На занятті в межах теми «Залучення та використання іноземних інвестицій» було висвітлено специфіку інвестиційних процесів, які відбуваються у Львівському регіоні. Зокрема, йшла мова про регіональний інвестиційний маркетплейс – надійну та новітню платформу для здійснення торгівлі інвестиційними об’єктами; демонструвалася карта інвестиційної привабливості нашого регіону; розглядалася його інвестиційна підтримка міжнародними фондами та організаціями.

Проблематику інвестицій сьогодні коригує час. І ми спостерігаємо застосування нових інструментів інвестиційної підтримки, які стали дієвими у воєнний період. Саме такого акценту набула дискусія, що виникла під час цієї лекції. Важливим її моментом стали питання державної підтримки релокованих підприємств, які почали функціонувати на Львівщині у рамках програми “Релокація бізнесу” через онлайн-платформу Relocate.Prozorro.Sale.

В цілому, наша зустріч дала змогу побачити ефективність інвестиційних рішень, які вже реалізовані за новими пріоритетами. Вона також зорієнтувала молоде покоління на працевлаштування за обраною спеціальністю, що створює широкі можливості для майбутніх фахівців аби забезпечити шлях відновлення економіки України в післявоєнний час.

Україна має всі підстави стати одним з експериментальних майданчиків, де світ почне моделювати та випробовувати нову реальність, нову етику та нову раціональність, де творитиметься один із трендів нової цивілізації. Участь у цих пошуках для всіх, не лише для інвесторів, а й для фінансистів-професіоналів, буде справою надзвичайно вигідною, цікавою, перспективною і вдячною.