Гостьова лекція професорки Марини Аверкиної “DECISION-MAKING PROCESS FOR URBAN TRANSPORTATION MANAGEMENT IN SMALL TOWNS”

13.10.2021 | 22:53

13/10/2021. Гостьова лекція для здобувачів вищої освіти освітніх програм спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування (кафедра економіки та публічного управління). Лекцію англійською мовою читала  професор, д.е.н. Марина Аверкина (Острозька академія, Estonia Business School).

Сьогоднішня англомовна лекція була і першим представленням в Україні результатів наукових досліджень Марини Аверкиної в докторантурі  Estonia Business School.

Система управління публічним транспортом на рівні держави (Північно-Західний транспортний центр, Road Administration) та рівні муніципалітетів (міст) спрямована, насамперед, на задоволення потреб громадян Естонії. Якість надання послуг публічним транспортом, електронний квиток, система контролю, інституційне забезпечення, право голосу громадян Естонії, якість публічних послуг та багато інших цікавих аспектів оголошеної теми ми сьогодні почули на лекції.

Управління в Естонії – динамічна система, яка постійно удосконалюється. Це важливо для громадян країни, оскільки дотримуються  чинного законодавства та поважають своє право голосу.

У фідбеку учасники лекції обговорили: можливість та проблеми запровадження якісної транспортної системи в Україні, діяльність службовців муніципалітетів в Естонії, вплив пандемії на економіку Естонії та політика уряду в цей період.