Гостьова лекція начальника управління фінансового аналізу та публічних закупівель Департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації для здобувачів другого (магістерського) освітнього рівня за освітньою програмою «Фінанси, митна та податкова справа»

23.10.2023 | 12:18

16 жовтня 2023 року в рамках вивчення дисципліни «Публічні закупівлі», що викладається в межах ОПП «Фінанси, митна та податкова справа» другого (магістерського) освітнього рівня вищої освіти для здобувачів спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» була проведена гостьова лекція на тему «Публічні закупівлі. Основи закупівельного процесу». На запрошення доцентки кафедри фінансового менеджменту факультету управління фінансами та бізнесу к. е. н. Петик Л.О. лекцію провела начальник управління фінансового аналізу та публічних закупівель Департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації Бордун Леся Володимирівна.

Здобувачі мали можливість ознайомитися з особливостями закупівельного процесу в сучасних умовах.

Зокрема, на лекції спікером були розглянуті наступні питання:

  • Що таке публічні закупівлі і чому вони важливі
  • Що таке Prozorro і як навчитися працювати з цією електронною системою
  • Основні гравці системи Prozorro
  • Як проводять закупівлі, види закупівель та способи їх здійснення
  • Рівні акредитації майданчиків для публічних закупівель
  • Організація закупівельної діяльності
  • Уповноважена особа, вимоги до УО та її повноваження
  • Нові правила публічних закупівель
  • Основні етапи та методи визначення очікуваної вартості предмета закупівель
  • Можливі проблеми та ризики за етапами

Здобувачі вищої освіти отримали нові корисні знання, збагатили свій досвід стосовно самих публічних закупівель, електронної системи публічних закупівель Prozorro, нових правил публічних закупівель та основних етапів та методів визначення очікуваної вартості предмета закупівель.

Бордун Л. В. проінформувала студентів про важливість та актуальність професії «Фахівець з публічних закупівель» (за кодом КП2419.2, передбачено Національним класифікатором України ДК 003:2010 «Класифікатор професій»).

Наприкінці зустрічі доцентка кафедри фінансового менеджменту  к.е.н. Петик Л.О. і начальник управління фінансового аналізу та публічних закупівель Департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації Бордун Л. В. обговорили внесені зміни до змістового наповнення дисципліни «Публічні закупівлі», що викладається в межах ОПП «Фінанси, митна та податкова справа» другого (магістерського) освітнього рівня вищої освіти для здобувачів спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», та домовились про напрямки подальшої співпраці кафедри фінансового менеджменту та управління фінансового аналізу та публічних закупівель Департаменту економічної політики Львівської ОВА.

Такі гостьові лекції фахівців – практиків як важлива складова підготовки висококваліфікованих фахівців є корисними для здобувачів вищої освіти, адже практичні кейси від фахових спеціалістів поглиблюють знання студентів та допомагають їм у формуванні професійних компетентностей.

Кафедра фінансового менеджменту факультету управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка висловлює щиру подяку Бордун Лесі Володимирівні за насичену та змістовну зустріч!