Зустріч із стейкхолдерами — запорука якісної освіти

10.12.2021 | 21:16

З метою знайомства студентів освітньої програми «Фінанси, митна та податкова справа» з професійним світом митної діяльності, в контексті плідної співпраці зі стейкходерами, 09 грудня 2021 року було проведено гостьову лекцію, яку представив к.е.н., доц., президент «Асоціації професійних митних посередників» Тодощук А.В. Лекція відбулася в рамках викладання на кафедрі фінансового менеджменту навчальної дисципліни «Митна справа». Темою для обговорення стало митне оформлення експортних операцій.

У ході заходу обговорювалися питання щодо організації та розвитку митної інфраструктури Львівської області; структури зовнішньоторговельного обігу нашої держави. Особливий інтерес в учасників заходу викликали питання використання митних режимів, принципи роботи АСУР, ставки вивізного мита на експортні товари та заборонені товари для вивозу.

Зацікавлення викликав озвучений доповідачем проєкт про запровадження «Автоматизованого економічного оператора», який має на меті встановлення довірчих відносин між представниками бізнесу і митниці.

Тодощук А.В. запропонував  здобувачам вищої освіти програми «Фінанси, митна та податкова справа» скористатися у своїх наукових дослідженнях (курсових та кваліфікаційних роботах) платформою для експортерів та інтерактивним порталом відкритих митних даних, представивши посилання на ці платформи.

В результаті проведення зустрічі було запропоновано впровадити в начальну програму дисципліни «Митна справа» освітньої програми «Фінанси, митна та податкова справа» тему: «Митна статистика».

Такі сучасні та прогресивні зустрічі у форматі діалогу між студентами, викладачами кафедри та практичними працівниками мотивують студентів до отримання знань, які потім будуть реалізовані на практиці, сприяючи їх успішному працевлаштуванню.