Гостьова лекція Ірини Куропась «Проектний менеджмент у місцевих радах: як ключ до сталого розвитку громад та чому його варто було впроваджувати ще «вчора»?

29.02.2024 | 17:45

29 лютого 2024р. Гостьова лекція Ірини Куропась «Проектний менеджмент у місцевих радах: як ключ до сталого розвитку громад та чому його варто було впроваджувати ще «вчора»? для здобувачів вищої освіти Освітніх програм спеціальності Публічне управління та адміністрування кафедри економіки та публічного управління

Ірина Куропась має більше десяти років досвіду діяльності у сфері проєктного менеджменту та проведенні заходів для місцевих організацій та ОМС. Досвід організації та проведення регіональних і міжрегіональних заходів. Є координаторкою «Економічна інтеграція та зближення з політиками ЄС» Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства, а також регіональною координаторкою мережі UPLAN.

На лекції розглянули важливі аспекти проєктного менеджменту в органах місцевого самоврядування такі як команда, стратегія, партнери, комунікації, залученість усіх зацікавлених сторін до напрацювання ідей проектів та цифровізація. Обговорили проблематику практичного менеджменту у місцевих радах. Зазначили про важливість розробки сталого підходу до організації процесу управління проєктами та розвитку навичок стратегічного планування, постійного процесу отримання знань та навичок у сфері проєктного менеджменту.

Здобувачі виділили для себе ключові переваги проєктного менеджменту, адже його застосування в публічному управлінні дасть змогу: раціонально розпоряджатися ресурсами в умовах дефіциту коштів та людей; навчитися краще планувати час, бюджет, цілі програми чи окремих проєктів; розробляти цільові програми та проекти, які відповідають стратегії розвитку міст; підвищувати рівень підзвітності та прозорості використання бюджетних та донорських коштів, удосконалюючи підходи до контролю, моніторингу та звітності;  формувати інноваційні інструменти та застосунки, що полегшуватиме роботу працівників муніципалітетів, а також конвертуватимется для влади у репутаційні та політичні дивіденди.

Слухачі брали активну участь в обговоренні, лекція пройшла жваво та інформативно.

 Дякуємо Ірині Куропась за цікаву лекцію та поширення практичного досвіду!