Гостьова лекція для студентів освітньої програми «Інформаційні технології в бізнесі»

27.04.2021 | 15:11

26 квітня 2021 р. для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ОП «Інформаційні технології в бізнесі» спеціальності 051 «Економіка» відбулася гостьова онлайн-лекція Software Engineer ІТ-відділу Motorolla Solutions Systems (м. Краків, Польща) Валентина Каркавчука на тему: «МММ у R&D IT».

Лектор дуже яскраво, з практичними та життєвими прикладами, з ситуаціями із власного досвіду подав інформацію щодо:

  • використання ефективного інструментарію моделювання на всіх етапах ІТ-проекту: визначення, формалізації і узгодження вимог, проектування, розробки концепції, реалізації, впровадження, завершення;
  • застосування методів машинного навчання для вирішення економічних та соціальних задач;
  • наявних на ринку ПЗ засобів та інструментів аналізу й обробки даних, а також оволодіння навичками машинного навчання.

Студенти отримали корисні нові знання, збагатили свій досвід стосовно прикладних аспектів машинного навчання, застосування методів математичного моделювання у різних видах діяльності в ІТ-сфері. Крім того, В. Каркавчук порадив декілька ресурсів, де можна отримати та поглибити свої знання у даній царині науки.

У ході лекції обговорили важливість базових знань для майбутніх економістів, що мають фахові ІТ-навички, цікаві кейси практичного застосування та спробували відповісти на одвічне питання: “Чи потрібна математика економістам та ІТ-фахівцям?”

При чому, уся дискусія до лекційного матеріалу була зосереджена на обговоренні засобів  мотивації до навчання студентів. Участь у дискусії прийняли завідувач кафедри Шевчук І.Б. та викладачі кафедри Васьків О.М, Старух А.І.

Здобувачі вищої освіти та колектив кафедри щиро вдячні В. Каркавчуку за інформативну та конструктивну зустріч!