“Фінансові аспекти діяльності Галицької митниці Держмитслужби України”

02.04.2021 | 22:02

Вже стало доброю традицією на кафедрі фінансового менеджменту факультету управління фінансами та бізнесу ЛНУ імені Івана Франка – проводити гостьові лекції, адже це сприяє налагодженню співробітництва між випусковою кафедрою та комунікацією із роботодавцями.

Для студентів – це і новий досвід, і знайомство із потенційними роботодавцями, і отримання практичних навичок та знань, що сприяє адаптації студентів до вимог сучасного ринку праці.
Так, 02.04.2021 року  на платформі teams онлайн-лекцію на тему “Фінансові аспекти діяльності Галицької митниці Держмитслужби України” провела начальник управління бухгалтерського обліку та звітності – головний бухгалтер Галицької митниці Держмитслужби – Модна  Олена Мирославівна для студентів-випускників освітньої програми «Фінанси, митна та податкова справа». Участь у дискусії прийняли і завідувач кафедри проф. Ситник Н.С., проф. Ватаманюк-Зелінська У.З., доценти Дубик В.Я та Смолінська С.Д.


Спікер зазначила, що торговельна складова зовнішньоекономічної діяльності Галицької митниці це мільярди гривень щороку, а географічні зв’язки – з майже 100 країнами світу.
Електронна митниця, єдиний офіс, автоматизована система аналізу та управління ризиками – це те, що кілька років тому було недосяжним, а сьогодні є реальним, а завтра, можливо, теж стане уже історією.


Особливу увагу лектор зосередила на роботі управління бухгалтерського обліку та звітності як центрі управління фінансами Галицької митниці Держмитслужби.
Олена Мирославівна наголосила, що Галицька митниця працює над реалізацією таких основних напрямків роботи: оновлення пунктів пропуску, митний контроль та оформлення, публічна звітність та аналітика, кібербезпека, гармонізація з ЄС.
Студенти дізналися про специфіку діяльності  митних постів та резонансні правопорушення, які викрили львівські митники у  пунктах пропуску.

Після завершення лекції відбулася жвава дискусія спікера та студентів як   збудувати кар’єру та реалізуватися у митній сфері, а також про можливості та перспективи працевлаштування.