Факультет управління фінансами та бізнесу співорганізатор Ідеатону «Твори майбутнє!» від Львівської обласної Малої академії наук

05.12.2023 | 22:45

30 листопада 2023 р. на факультеті управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка відбувся щорічний конкурс учнівських проєктів Ідеатон «Твори майбутнє!» від Львівської обласної Малої академії наук.

Мета ідеатону – за допомогою сучасних технологій та/або технічних методів, згенерувати ідеї для вирішення реальних проблем в локальному просторі: школі, районі, місті чи навіть країні.

З вітальними словами та побажаннями перемоги до учасників конкурсу звернулися заступниця декана з наукової роботи ФУФБ, доцент Вікторія ДУБИК та заступниця директорки КЗ ЛОР «Львівська обласна Мала академія наук учнівської молоді» Наталія ЗНЕТИНЯК, які відзначили, що у цей тяжкий для нашої країни час дуже важливими є такі зустрічі стосовно обговорення актуальних проблем економічного і суспільного розвитку України, порівняння різноманітності бачень молодого покоління щодо їх вирішення за допомогою сучасних інформаційних технологій.

З доповіддю «Як використовувати штучний інтелект в бізнесі: що потрібно знати вже зараз, щоб стати більш успішним завтра?» виступила завідувача кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики, професор Ірина ШЕВЧУК, у рамках якої ознайомила учнів з тим, як використовувати штучний інтелект в бізнесі, що таке промпт та як правильно його сформувати для ChatGPT.

Цікавою і пізнавальною доповіддю «Бізнес-модель проєкту: від ідеї до монетизації (Lean Canvas)» привернула увагу учасників ідеатону викладачка кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики Оксана ВАСЬКІВ.

Оксана СТОРОЖ, методистка відділення інформаційних технологій КЗ ЛОР «Львівська обласна Мала академія наук учнівської молоді» розповіла дітям як працює штучний інтелект та роз’яснила задачі ідеатону.

У заході взяли участь 25 старшокласників, з яких було сформовано 9 команд. Ними було розроблено для представлено журі для оцінювання такі проєкти: «Вибір майбутнього» – інформаційна система для абітурієнтів на базі ШІ; «Take Care» – застосунок для формування правильних моральних цінностей дитини; «PetSafe» – додаток для власників тварин; «SunLife» – проєкт для попередження загрози кліматичних змін; «Меню з традиціями» – мобільний додаток для замовлення страв за традиційними рецептами; «Розумне місто» – мобільний додаток для допомоги мешканцям міста; платформа пошуку друзів для підлітків; Інноваційні літальні апарати «Військова справа»; вебсайт «Антикорупціонер».

Перемогу на ідеатоні здобула команда «NMmedia» у складі Назара МАТВІЙЦЯ,  Богдана ПАНАСА та Матвія ПАПКИ із проєктом «Вибір майбутнього».

Журі відзначило високий рівень підготовки презентацій, креативність ідей та спрямованість проєктів на вирішення актуальних проблем сьогодення.

До складу журі конкурсу від факультету увійшли завідувач кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики Ірина ШЕВЧУК, викладач кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики Оксана ВАСЬКІВ, здобувачі вищої освіти ОП «Інформаційні технології в бізнесі» Анна ДОДА та Діана КРАЇЛО.

Висловлюємо подяку департаменту освіти ЛОДА за надані призи переможцям та учасникам, а також дякуємо за спеціальні призи ІТ компанії GlobalLogic.

Вітаємо переможців та всіх учасників конкурсу!