Факультет управління фінансами та бізнесу долучається до міжнародного проєкту «Навчальний міст Хемніц-Львів» (DAAD)

11.11.2022 | 22:51

9 листопада 2022 року в рамках міжнародного освітнього проєкту «Навчальний міст Хемніц-Львів» Львівського національного університету імені Івана Франка та Технічного університету м. Хемніца (Німеччина) на запрошення кафедри фінансового менеджменту факультету управління фінансами та бізнесу за підтримки відділу міжнародних зв’язків відбулася відкрита лекція професора Себастьяна Гехерта, завідувача кафедри макроекономіки Технічного університету м. Хемніца на тему «Ефективність впливу податків та державних видатків на економічне зростання».

Під час лекції слухачі бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти заглибились у теоретичні основи визначення мультиплікатора державних видатків, мультиплікатора податків та «Кейнсіанського хреста» в коротко- та довгостроковій перспективі. В другій частині лекції були представлені емпіричні дані мета-аналізу, які продемонстрували практичний розрахунок величини таких мультиплікаторів та їх зміну залежно від стадії економічного циклу. Це зрештою дозволило перейти до висновків – рекомендацій щодо коригування державної політики у сфері видатків та оподаткування з метою пом’якшення рецесій, економічних спадів та стимулювання економічного зростання. Виступ лектора супроводжувався цікавим презентаційним матеріалом та викликав багато запитань щодо використання аналізованих моделей в українських реаліях.

Це перший спільний захід із професором Себастіаном Гехертом, колегами з кафедри макроекономіки Технічного університету та професорсько-викладацьким колективом кафедри фінансового менеджменту ЛНУ ім. Івана Франка. Наступний етап – стажування викладачів та студентів освітньої програми «Фінанси, митна та податкова справа» в Технічному університеті м. Хемніца та обговорення, розробка і оновлення навчальних дисциплін, спільні наукові дослідження.

Колектив кафедри та студентська спільнота факультету вдячні запрошеному спікеру за надзвичайно цікаву лекцію, ґрунтовне дослідження, відповіді на питання, а також за підтримку, яку ми отримуємо від Хемніцького технічного університету. Навіть логотип нашого університету-партнера, який після 24 лютого 2022 року став синьо-жовтим, демонструє щире ставлення німецьких колег та бажання допомогти Україні, зокрема і в освітніх ініціативах.