ЕКСКУРСІЯ ДО МУЗЕЮ ІСТОРІЇ УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ ІВАНА ФРАНКА ДЛЯ СТУДЕНТІВ ГРУПИ УФП-31С ОП «ПУБЛІЧНЕ АДМІНІСТРУВАННЯ ТА УПРАВЛІННЯ БІЗНЕСОМ»

10.11.2022 | 09:45

На початку листопада 2022 року студенти третього курсу групи УФП-31с освітньої програми «Публічне адміністрування та управління бізнесом» разом із куратором групи О. Решотою відвідали Музей історії університету імені Івана Франка. Екскурсія відбулась у рамках заходів кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом, приурочених до святкування Днів Університету.

Музей історії університету імені Івана Франка був заснований у 1964 році та виступає спеціалізованим музеєм, що містить експонати з історії становлення та розвитку Львівського національного університету імені Івана Франка. Про історичні етапи розвитку університету, визначних науковців, дослідників, політичних діячів – випускників університету натхненно розповів студентам директор музею – Гудима Юрій Володимирович.

Щоб сучасні студенти мали змогу споглядати експонати музею при університеті було створено пошукову групу з висококваліфікованих науковців, що покроково збирали та формували сучасну експозицію. Музей історії університету містить портретну галерею ректорів Львівського університету, рукописи та особисті речі визначних людей, дипломи випускників та відомих нині науковців, нагороди заслужених діячів культури та відзнаки спортивних команд, понад п’ять з половиною тисяч біографій і фото вчених, а також стародавні прилади, штативи для досліджень, печатки, старовинний хронограф тощо.

Значне зацікавлення у студентів викликав експонат великого герба Університету із зображенням щита та двох жіночих постатей: алегорії науки та мудрості Афіни та алегорії пильності (жінка з дзеркалом, у яке заглядає змія) і зображення книги з девізом «Patriae decori civibus educandis» (Освічені громадяни-окраса Батьківщини).

Значний акцент у екскурсії було зроблено на постать відомо українського письменника, літератора, мовознавця, поета та політичного діяча Івана Яковича Франка, який був студентом Університету, але через політичні погляди, що йшли у розріз із поглядами тогочасної влади, був виключений із лав студентів-першокурсників. А сьогодні Львівський національний університет гордо носить ім’я Івана Яковича Франка.

Львівський університет наших часів, як і багато років тому, виступає не лише елітним закладом вищої освіти, де студенти здобували та здобувають дипломи, але й освітнім та культурним осередком м. Львова та Західної України.

Висловлюємо щиру вдячність директору Музею історії університету імені Івана Франка Гудимі Юрію Володимировичу за надзвичайно цікаву та пізнавальну екскурсію та щиро сподіваємось, що наші студенти, що сьогодні відвідали екскурсію, через певний проміжок часу стануть відомими політичними діячами, державними управлінцями, бізнес-елітою, науковцями та дослідниками й доповнять своїми іменами списки відомих випускників Львівського національного університету імені Івана Франка!

 

#ЛНУ #ФУФБ #кафедраПАУБ #факультет_управління_фінансами_та_бізнесу #кафедрапублічногоадмініструваннятауправліннябізнесом

#університет #university #PublicAdministration #public_administration_business_management #публічнеуправліннятаадміністрування