Екскурс у світ науки

23.12.2021 | 14:26

22 грудня 2021 р. студенти гр. УФФ-21с з порадником Ватаманюк У.З. провели виховний захід – «Екскурс у світ науки». Звичайно, усі наукові дослідження важко охопити рамками однієї зустрічі і, навіть, двох чи трьох…)) Однак сьогодні у світі існує багато наукових музеїв, які мають інтерактивні виставки, що дають змогу ознайомитись з експонатами дистанційно. У Лондоні, Бостоні, Онтаріо, Нью-Йорку, Буенос-Айресі, Чикаго, Гонконзі, Токіо, Сіднеї, Шанхаї, Валенсії, Амстердамі, Києві та багатьох інших містах світу можна побачити результати наукових досліджень різних епох.
Основне завдання таких музеїв – популяризувати науку. Не просто говорити, що наука це важливо. А показати, що це весело, цікаво, тут купа можливостей, і в науці можна самореалізуватися. Основою таких музеїв є навіть не експонати, а освітні програми для відвідувачів: освітні тури, наукові шоу, відкриті лекції та навчальні програми.
Беручи участь у таких заходах, здобувачі вищої освіти проявляють інтерес до наукових досліджень в межах обраної спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування», що стимулюватиме їх до власних наукових здобутків та, можливо, виявить нових винахідників і серед нас.