“Чи готові громадяни України до запровадження накопичувальних пенсій?”

20.03.2021 | 11:50
17 березня викладачі кафедри фінансового менеджменту проф. Ситник Н.С., доц. Дубик В.Я.,  доц. Західна О.Р., доц. Петик Л.О., доц. Попович Д.В. та доц. Шушкова Ю.В. взяли участь у вебінарі на тему: “Чи готові громадяни України до запровадження накопичувальних пенсій?” Під час вебінару викладачі мали змогу отримати відповіді на ряд актуальних питань сьогодення:
  • Чи усвідомлюють громадяни майбутнє скорочення доходів?
  • Хто не готовий брати відповідальність за власні пенсійні накопичення?
  • Що підтримують більше: гарантовану державну пенсію чи можливість передати накопичення у спадок?
В ході обміну думками учасники семінару проглянули дані результатів дослідження, проведеного Центром соціально-економічних досліджень CASE Україна щодо громадської думки про накопичувальну систему.
За результатами дослідження, які презентували  спікери Євген Шульга (директор з розвитку «CASE Україна»),  Володимир Дубровський (старший економіст «CASE  Україна»),  Микола Малуха (директор з громадських зв’язків «CASE Україна»), було виявлено, що у питанні пенсій українці досі покладаються на державу, але невдоволені солідарною системою.
Велике зацікавлення в учасників онлайн вебінару викликало обговорення питань: яка пенсійна система більш справедлива та хто передусім має забезпечувати життя людини у старості?