Чорнобиль – рана України!

27.04.2021 | 20:07

26.04.2021 р. доц. кафедри фінансового менеджменту Дубик В.Я. разом з академічною групою УФФ-22 с спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування провела виховний захід приурочений 35-ій річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Минуло 35 років, відтоді, як світ сколихнула страшна звістка – аварія на Чорнобильській атомній електростанції, але чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей: і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої землі.

Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям. Пам’ять… Це єдине, що ми можемо віддати героям, які за покликом рідної землі вступили у палаючий реактор на захист рідного народу. Ці люди, не шкодуючи сил і життя, виконали присягу на вірність народові України. Доземно схиляємося голови в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії.

Відтак, метою проведеного заходу було пробудити почуття поваги і пам’яті до трагічних сторінок України; почуття сприймання чужого болю, як свого, загальнонародного горя – як особистого, почуття любові до людини, до землі, до держави.