Cемінар-тренінг „Підготовка і проведення презентації захисту кваліфікаційної (магістерської) роботи”

04.05.2018 | 20:22

Перед студентами випускних курсів на сьогодні стоїть важливе завдання: вчасно та якісно написати кваліфікаційну (магістерську) роботу, яка стане своєрідним підсумком їхнього навчання у виші та дозволить членам Екзаменаційної комісії під час захисту робіт оцінити не лише знання випускників магістратури, але й їхню наукову компетентність. Разом з тим перед кожним студентом-випускником постає проблема – як правильно підготувати виступ на захист кваліфікаційної (магістерської) роботи. Інакше кажучи – як найкраще донести результати своєї роботи до Екзаменаційної комісії, від якої залежать оцінка роботи?

Виступ на захист магістерської роботи для багатьох є серйозною проблемою. Іноді відмінно написаний і підготовлений диплом отримує низьку оцінку тільки тому, що випускник невпевнено себе почував на захисті диплома. Викладачі факультету управління фінансами та бізнесу вирішили допомогти молодим дослідникам у цьому важливому завданні.

3 травня був проведений семінар-тренінг „Підготовка і проведення презентації захисту кваліфікаційної (магістерської) роботи”. Даний семінар-тренінг дозволить студентам самостійно підготуватися до захисту кваліфікаційної (магістерської) роботи. Організатором і тренером заходу стала к.е.н., доцент кафедри державних та місцевих фінансів Бугіль С.Я.

Студенти були ознайомлені із вимогами до змісту виступу на захист кваліфікаційної (магістерської) роботи та порядком проходження захисту, розглянули перелік і зміст документів, необхідних на захист та вивчали усі деталі складання плану і структури доповіді.

Тренер акцентувала увагу студентів на найважливіших моментах доповіді, правилах публічного виступу і візуального контакту з усією аудиторією, правильному виборі одягу на захист, а також типових помилках виступу і необхідності дотримання ліміту часу виділеного на виступ.

В процесі тренінгу було розглянуто порядок і особливості підготовки ілюстративного матеріалу на захист кваліфікаційної (магістерської) роботи та критерії оцінки магістерських робіт.

Викладач також навчала студентів як грамотно відповісти на запитання членів Екзаменаційної комісії та зауваження, які є у відгуку наукового керівника і рецензента.

Своєю чергою, магістри подякували тренеру за цікаве й корисне для всіх його учасників заняття.