Академічна доброчесність у системі формування цивілізованого академічного простору – ОП «Публічне адміністрування та управління бізнесом»

11.10.2021 | 13:34

6 жовтня 2021 року відбулась зустріч професорсько-викладацького колективу кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом із здобувачами першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» спеціалізації «Публічне адміністрування та управління бізнесом» денної та заочної форм навчання на тему «Академічна доброчесність у системі формування цивілізованого академічного простору». З відкритою лекцією за означеною проблематикою виступив професор Карпінський Борис Андрійович.
На основі залучення масиву інформації із формування академічної доброчесності (academic integrity) в освітньому середовищі як світу, так і безпосередньо в рамках ОП «Публічне адміністрування та управління бізнесом» підтверджено потребу в активізації заходів щодо дотримання її цивілізованих принципів (довіра, повага, чесність, відповідальність, справедливість, мужність) в освітньому процесі, забезпечуючи тим якість освіти й обумовлюючи перспективи розвитку нації. Зокрема, узагальнена позиція Львівського національного університету імені Івана Франка в системі формування цивілізованого академічного простору достатньо конкретизовано відбивається у надписі на фронтоні його головного корпусу: освічені громадяни – окраса Батьківщини. Властиво саме освічені громадяни стають базисом побудови сучасної держави і тут академічна доброчесність стає домінантною в освітньому процесі підготовки управлінців, оскільки через її дотримання ще на рівні здобувача першого чи другого рівнів вищої освіти формується стійка життєва позиція щодо етики освітніх норм та поваги до інтелектуальної власності. Практично освічена управлінська спільнота, через прояв і цілеспрямовану реалізацію державотворчого патріотизму нації в його кількісній (податковій) домінанті, стає дієвим виразником академічної порядності, а з тим й синтезуючим індикатором могутності держави.
Відкрита лекція професора Карпінського Б.А. щодо ролі академічної доброчесності у якісній освіті та уникнення різних форм плагіату викликала інтерес за формою свого подання та пройшла активне обговорення як серед здобувачів, так і професорсько-викладацького колективу ОП «Публічне адміністрування та управління бізнесом».