А ми тую червону калину підіймемо…

20.10.2022 | 12:25

14 жовтня у нашій країні відзначали День захисників і захисниць України, День українського козацтва та 80-річчя створення Української повстанської армії. Сьогодні, коли Україна відстоює незалежність у повномасштабній війні, ці пам’ятні дати тісно переплітаються, адже їх об’єднує боротьба за Українську державність.

Дату 14 жовтня для Дня захисників і захисниць України обрали невипадково. Історія цього свята має давню традицію. Покрову Пресвятої Богородиці відзначали козаки, за що свято отримало другу назву – Козацька Покрова. Найкращі традиції захисників минулого успадкували бійці сучасних Збройних сил України.

Сьогодні для українців слова «захисник» і «захисниця» – не формальність чи красива фраза. Після 24 лютого 2022 року для всіх цивільних громадян України захист, який неймовірно дорогою ціною надають наші оборонці, – це те, що справді рятує від масових смертей, каліцтв, тортур, ув’язнень та переслідувань. Натомість у тимчасово окупованих містах і селах України російський режим чинить злочини, які світ думав, що після Другої світової війни залишилися в минулому.

Щоб вшанувати пам’ять сучасних захисників і захисниць України студенти групи УФФ-11с факультету управління фінансами та бізнесу освітньої програми «Фінанси, митна та податкова справа» (порадник Попович Д. В.) поклали вінок з червоної калини до стели на Марсовому полі. Саме червона калина, оспівана у всім відомій пісні, стала символом нашої боротьби проти російських загарбників. Неможливо було стримати сльози, споглядаючи фото полеглих Героїв, інколи зовсім юних, практично однолітків студентів-першокурсників.

В наш час Збройні сили України воюють із тим же ворогом, з яким вела боротьбу УПА, з тим ж ворогом, який знищував Українське козацтво. Але ми твердо віримо, що саме зараз ця боротьба має завершитися Перемогою!!! СЛАВА УКРАЇНІ!!!