Звітна конференція. Підсекція «Європейський вимір публічного адміністрування»

03.02.2021 | 23:29

2 лютого 2021 року в рамках проведення Звітної конференції на факультеті управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка о 13:30 відбулось секційне засідання кафедри економіки та публічного управління (підсекція «Європейський вимір публічного адміністрування»). У секційному засіданні, яким керувала в.о. завідувача кафедри економіки та публічного управління доцент Г.В. Капленко, взяли участь професорсько-викладацький склад кафедри й здобувачі наукових ступенів. Питання, які обговорювалися в ході роботи, були надзвичайно актуальними та дискусійними.

Під час заходу обговорювались такі науково-практичні доповіді:

  1. Наукова робота кафедри економіки та публічного управління. (доц. Капленко Г.В.).
  2. Зміна поведінки національних домогосподарств і ділових підприємств в умовах пандемії COVID-19. (доц. Стасишин А.В.).
  3. Управління економікою країни в умовах пандемії. (доц. Гупало О.Г.).
  4. Управління процесами запровадження обов’язкової капіталізованої пенсійної системи в Україні на основі досвіду ЄС. (доц. Зеленко В.А.).
  5. Адміністративна послуга як функція публічного управління. (доц. Пак Н.Т.).
  6. Публічне управління в системі охорони здоров’я у надзвичайних ситуаціях: соціально- економічні аспекти. (проф. Парубчак І.О.).
  7. Особливості європейських моделей публічного управління та можливість їх застосування в Україні. (доц. Пікулик О.І.).
  8. Формування механізму та моделей GR-менеджменту: досвід України та в світі. (доц. Маліновська О.Я.).
  9. Вплив трудової міграції на ринок праці в Україні. (ст.наук.співроб. Куліш І.М.).
  10. Особливості управління соціально-економічним розвитком країни в умовах становлення постіндустріального суспільства. (доц. Табачук А.Я.)
  11. Інститут старости як основна ланка у дискурсі між органом місцевого самоврядування та громадою. (доц. Подвірна Н.С.).
  12. Удосконалення форм і методів підвищення якості ефективності взаємодії держави й споживачів державних послуг. (доц. Нагорнюк О.П.).
  13. Впровадження маркетингової інформаційно-комунікаційної системи забезпечення муніципальних послуг. (аспірант Береза С.Я.).
  14. Форми глобального впливу управління й особливості їх застосування у кризовий період. (аспірант Клочко А.А.).

Обговорення вищевказаних проблем супроводжувалось жвавими дискусіями. В загальному, проведення заходу призвело до обміну досвідом між викладачами та аспірантами кафедри, що в перспективі сприятиме посиленню наукової співпраці, проведенню міждисциплінарних досліджень, планування нових дисциплін вільного вибору студентів і ін. По закінченню засідання ухвалено рішення активізувати та продовжувати наукові дослідження спільно з студентами, оскільки належно організована науково-дослідна робота в навчальному процесі сприяє поглибленому засвоєнню навчальних дисциплін, розвиває творче мислення, індивідуальні здібності, дослідні навички здобувачів вищої освіти, дозволяє здійснювати підготовку ініціативних фахівців, розвиває наукову інтуїцію, творчий підхід до сприйняття знань і практичне застосування їх для вирішення завдань і наукових проблем.

Подальших плідних наукових дискусій та творчого натхнення!