Зустріч студентів з Головою постійної комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Шелестак Наталією Володимирівною

03.04.2021 | 11:17
У рамках навчальної програми за дисципліною «Місцеві фінанси» 2 квітня 2021 р. викладачами кафедри фінансового менеджменту проф. Ватаманюк-Зелінською  У. З. та доц. Козакевич О. Р. була проведена онлайн зустріч студентів 4-го курсу з Головою постійної комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Шелестак Наталією Володимирівною.
Метою зустрічі було обговорення питань щодо формування бюджету розвитку Львівської міської територіальної громади, розставлення пріоритетів фінансування та застосування режиму економії бюджетних коштів в умовах пандемії.
Наталія Володимирівна розповіла про особливості формування дохідної частини бюджету, структуру видатків, динаміку фінансування громадського бюджету, необхідність розроблення боргової стратегії, а також наголосила на доцільності проведення якісного аудиту комунальних підприємств Львова. За словами п. Наталії, значна частина бюджету розвитку міста спрямовується на сплату боргів та видатки на збиткові комунальні підприємства. Натомість сотні важливих проєктів (до прикладу в медицині та освіті) залишаються недофінансованими.  Крім того,  в ході зустрічі студенти мали змогу поставити Наталі Володимирівні питання та отримати вичерпні відповіді щодо переваг і недоліків  збільшення Львова за рахунок утворення міської територіальної громади.
Незважаючи на дистанційність проведеної зустрічі, обговорення проблем бюджету розвитку м. Львова видалось живим та цікавим. За словами студентів, цінність такого  формату зустрічей полягає у можливості невимушеного спілкування з експертом-практиком такого високого рівня, що дало можливість почерпнути знання «з перших уст» та сформувати комплексне розуміння як теоретичного так і аналітичного матеріалу з дисципліни «Місцеві фінанси».
Висловлюємо щиру  подяку Голові постійної комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради п. Наталії Володимирівні Шелестак за відкритість та можливість професійної дискусії зі студентами та викладачами кафедри фінансового менеджменту Львівського національного університету імені Івана Франка й сподіваємось на нашу плідну співпрацю в майбутньому.