Зустріч президента Асоціації професійних митних посередників Тодощука А.В. зі студентами, які навчаються за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування»

11.10.2018 | 14:43

10 жовтня 2018 р. у рамках Дня Франкового Університету відбулася зустріч президента Асоціації професійних митних посередників Тодощука А.В. зі студентами, які навчаються за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування» спеціалізацій «Фінанси, митна та податкова справа» і «Управління фінансами та правове забезпечення бізнесу». Такі зустрічі вже стали доброю традицією, яку започаткувала кафедра державних та місцевих фінансів на факультеті управління фінансами та бізнесу. Цьогоріч, темою для обговорення стали митні режими в Україні та особливості оформлення експортних операцій в умовах євроінтеграції.

Подальша розбудова та поглиблення взаємовідносин між Україною та ЄС, що здійснюються на принципах політичної асоціації та економічної інтеграції, сприятиме впровадженню кращих європейських стандартів у сфері державного регулювання економіки нашої держави. Митні режими є дієвим методом такого впливу, тому вивчення їх особливостей в рамках укладених угод між Україною та Європейським Союзом викликають підвищений інтерес у студентської молоді – майбутніх фахівців спеціалізації «Фінанси, митна та податкова справа».

  У ході заходу обговорювалися питання щодо організації та розвитку митної інфраструктури Львівської області; структури зовнішньоторговообігу нашої держави; географічного розподілу та основних товарів вітчизняного експорту та імпорту. Особливий інтерес в учасників заходу викликали питання реекспорту товарів українського походження з митних територій іноземних країн на які, відповідно до міжнародних договорів, необхідно дозвіл Міністерства економіки України.

Такий підхід в організації конструктивних діалогів сприятиме створенню максимально комфортного і сприятливого середовища для функціонування та постійного розвитку кожного учасника ринку зовнішньоекономічної діяльності у співпраці з митними, іншими органами влади. А сучасні та прогресивні зустрічі у форматі діалогу між студентами, викладачами кафедри та практичними працівниками мотивують студентів до отримання знань, які потім будуть реалізовані на практиці, сприяючи їх успішному працевлаштуванню.