Зустріч із заступником міського голови Львова з питань розвитку Андрієм Москаленко

05.10.2018 | 00:25

Про креативне підприємництво та середовище у глобальних та локальних масштабах 2 жовтня 2018 року на зустрічі із студентами факультету управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка розповідав заступник міського голови Львова з питань розвитку – Андрій Москаленко.

Креативне підприємництво – відносно нове поняття у сфері бізнесу і полягає воно у створенні власної справи чи то в індустріях, які класично вважаються креативними (дизайн, мистецтво, музика, IT, медіа, реклама, маркетинг, наукові установи, ресторани та інші гастрономічні проекти), чи то в більш традиційних бізнесових сферах, але з застосуванням творчих підходів.

Креативне підприємництво також включає в себе перетин аспектів креативних галузей, що означає те, що культура і культурна творчість пов’язані з іншими напрямками і галузями виробництва, і вони взаємовигідні. Наприклад, культурний туризм – культура і творчість – це завжди привід для туристів відвідати країну, але це також робить економічний вплив на ряд інших галузей (розміщення, громадське харчування і т.д.).

Нова креативна стратегія розвитку Львова, досвід Барселони, Лондона та Амстердаму у створенні умов для креативного підприємництва, цінності та культуру міста, яке залучає та розвиває талановитих людей, нові туристичні продукти Львова, ревіталізацію промислових об’єктів у місті – ці та багато інших  актуальних питань були висвітлені під час зустрічі.

Андрій Москаленко звернувся до студентів із пропозицією брати активну участь у житті міста, зокрема, у листопаді буде проведено низку цікавих заходів у рамках «Тижня креативного підприємництва», тому вітається активність та ініціативність.