Зустріч із начальником управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Львівській області в рамках проєкту «Крок до кар’єри»

13.03.2024 | 09:09

12 березня 2024 року на факультеті управління фінансами та бізнесу кафедрою фінансового менеджменту за підтримки відділу кар’єрного розвитку ЛНУ імені Івана Франка в рамках  проєкту “Крок до кар’єри”  здобувачі  освітньої програми “Фінанси, митна та податкова справа” мали чудову нагоду поспілкуватись із начальником управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Львівській області  Володимиром Ковалем.

Спікер презентував результати роботи податківців Львівщини у непростих умовах воєнного стану, охарактеризував показники податкових надходжень до бюджетів різних рівнів та зосередив увагу на оподаткуванні фізичних осіб. У доступній формі та на конкретних прикладах пан Володимир висвітлив особливості сплати податку на доходи фізичних осіб, виклики, пов’язані з декларуванням доходів фізичними особами, причини появи податкового боргу. Жваву дискусію викликала ситуація з приховуванням доходів фізичних осіб та виплатою заробітної плати в «конвертах», були розглянуті реальні приклади проведених податкових перевірок та наведено обсяги донарахованих податків до бюджету та проаналізовано кейси, пов’язані з оподаткуванням спадщини, нерухомого майна.

 Зацікавила слухачів інформація щодо можливостей стажування та працевлаштування молодих фахівців в органах ДПС України.

 Рекомендації  практика щодо структури окремих освітніх компонент будуть використані у вивченні податкових дисциплін та набуття практичних навичок.

Час зустрічі пролетів швидко. Учасники заходу домовились про майбутні зустрічі та тісну співпрацю.

Колектив кафедри фінансового менеджменту щиро дякує  Володимиру Богдановичу за цікаву інформацію, практичні кейси, професійні відповіді на запитання та доброзичливу атмосферу.