Зустріч Директора Львівського територіального управління Національного антикорупційного бюро України Лопушанського Т. В. із студентами спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування».

29.11.2019 | 10:16

Зустріч Директора Львівського територіального управління Національного антикорупційного бюро України Лопушанського Т. В. із студентами спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування».

27 листопада 2019 року на факультеті управління фінансами та бізнесу ЛНУ імені Івана Франка за ініціативи кафедри економіки та менеджменту відбулась зустріч Директора Львівського територіального управління Національного антикорупційного бюро України Лопушанського Т. В. із деканом факультету Стасишином А. В., професорсько-викладацьким складом кафедри та студентами першого й другого курсів спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування».

Під час зустрічі декана факультету Стасишина А. В. та очільника Львівського територіального управління НАБУ Лопушанського Т. В. було обговорено можливість проходження стажування студентів спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» у Львівському територіальному управлінні й подальші перспективи співпраці між організаціями.

У рамках презентації для студентів та професорсько-викладацького складу кафедри економіки та менеджменту Лопушанський Т.В. розповів про основні корупційні прояви в органах державної влади та місцевого самоврядування, ознайомив із основними напрямами діяльності Національного антикорупційного бюро України загалом та Львівського територіального управління НАБУ зокрема, поділився практичним досвідом запобігання та протидій корупції в органах публічної влади, навів практичні приклади подолання корупційних проявів в зарубіжних державах.

Особливу увагу доповідач звернув на ефективність та результативність діяльності НАБУ як нового органу в правоохоронній системі України, що був створений після Революції Гідності з метою очищення влади від корупції, побудови транспарентного державного управління та підвищення довіри громадян до органів публічної влади. Окресливши принципи формування державного правоохоронного органу, доповідач описав процедуру конкурсного відбору кандидатів на вакантні посади у НАБУ та перспективи працевлаштування для майбутніх випускників спеціальності «Публічне управління та адміністрування» факультету управління фінансами та бізнесу.

Завершення зустріч відзначилось надзвичайно великою кількістю запитань зі сторони студентів на викладачів кафедри до очільника Львівського територіального управління НАБУ, а за найбільш сміливі та цікаві питання студенти спеціальності «Публічне управління та адміністрування» отримали пам’ятні презенти від Директора Львівського територіального управління НАДУ.

Зустрічі такого формату та спілкування із практиком – реформатором є надзвичайно корисними та інформативними для студентів спеціальності «Публічне управління та адміністрування» як для майбутніх державних службовців, управлінців різних рівнів органів публічної влади та бізнес-структур.

Від імені декана факультету фінансів та бізнесу Стасишина А. В., професорсько-викладацького складу кафедри економіки та менеджменту та студентів спеціальності «Публічне управління та адміністрування» висловлюємо щиру подяку Директору Львівського територіального управління НАБУ Лопушанському Т. В. за вичерпну та змістовну доповідь та подальші перспективи нашої співпраці.