«Зродились ми великої години». Виховний захід для здобувачів першого (бакалаврського) рівня освіти ОП «Фінанси, митна та податкова справа» групи УФФ-32с

26.05.2023 | 23:50

Зродились ми великої години,

з пожеж війни і з полумя вогнів –

плекав нас біль по втраті України,

кормив нас гніт і гнів на ворогів.

25 травня 2023 року порадником групи УФФ-32с к.е.н., доцентом кафедри фінансового менеджменту Петик Л.О. та здобувачами першого (бакалаврського) рівня освіти ОП «Фінанси, митна та податкова справа» проведено виховний захід на тему «Зродились ми великої години».

Гімн ОУН – Марш Українських Націоналістів, створеного на слова поета Олеся Бабія, затверджений Проводом Українських Націоналістів у 1932 р. Слова гімну ОУН, затвердженого майже століття назад, є надзвичайно актуальними і сьогодні.

У межах виховного заходу порадник разом зі здобувачами обговорили визначні та доленосні події української історії.

Шалений спротив українців став цілковитою несподіванкою для росії, ми знаємо, що в цьому не було жодної несподіванки, адже ми мали в своїй історії Українську повстанську армію, створену ще у далекому 1942 році. Своїм головним завданням УПА декларувала підготовку потужного повстання і створення самостійної єдиної української держави.

Згадали Помаранчеву Революцію 2004 року, яка призвела до зміни правлячої еліти України і пов’язаної з цим переорієнтації внутрішнього й зовнішньополітичного курсу країни.

Обговорили і Революцію гідності 2014 року, коли творилася новітня історія України, Героїв Небесної Сотні. Беззаперечно, що Революція Гідності залишила глибокий, визначальний і незабутній слід в історії.

В межах виховного заходу порадник зі студентами говорили також і про російсько-українську війну, розв’язану росією 2014 року і про жорстоке повномасштабне вторгнення ворога у лютому 2022 року.

Завдяки спротиву української армії та сил самооборони вже в перші дні агресії російська армія зазнала поразки. Але боротьба триває.

А ворогу в кремлі нагадуємо: Україна чинитиме спротив!

І ось ідемо в бою життєвому,

тверді, міцні, незламні мов граніт –

бо плач не дав свободи ще нікому,

а хто борець – той здобуває світ.