«Значення вишиванки у моїй родині» – виховний захід у групах УФО-21с і УФО-31с

21.05.2021 | 10:43

Хорошою традицією українців стало святкування у третій четвер травня Дня вишиванки.

День вишиванки не є офіційним святом, але відзначають його не тільки в Україні, але й за її межами – українці та всі прихильні до нас та до нашої культури люди.

Українська вишиванка, нарівні з українською писанкою є одним із яскравих символів української культури. До того ж, одягаючи вишиту сорочку, демонструєш не тільки її красу й унікальність, але й засвідчуєш свою приналежність до віковічної української культурної традиції.

20 травня 2021 р. порадники груп УФО-21с (доцент Долбнєва Д.В.) і УФО-31с (доцент Лобода Н.О.) провели виховні заходи «Значення вишиванки у моїй родині», присвячені Дню вишиванки.

Студенти групи УФО-21с підготували відео-ролик, в якому представили свої фото та фото рідних у вишиванці, які були зроблені на пам’ятних для них подіях.

Студенти групи УФО-31с підготували слайди про роль вишиванки у їх родинах і поділилися цікавими історіями, які пов’язані із вишиванкою, розповіли як з’явилися у їх сім’ях вишиті сорочки, на які події вони їх одягають.

 

 

Завдяки таким заходам популяризується етнічний одяг та вшановуються традиції українського народу. Утверджується гордість за належність до українського етносу.