Здобувачі першого року навчання кафедри економіки та публічного управління успішно завершили пілотний курс “Антикорупція і доброчесність”

04.01.2024 | 20:10

Львівський національний університет імені Івана Франка спільно з Національним агентством з питань запобігання корупції організували та провели курс “Антикорупція і доброчесність”. У ньому взяли участь здобувачі першого року навчання спеціальності “Публічне управління та адміністрування” кафедри економіки та публічного управління.

За результатами курсу студенти:

  • Отримали знання з антикорупційних політик та академічної доброчесності.
  • Навчились розпізнавати корупційні діяння, уникати дій, пов’язаних з корупцією та академічною недоброчесністю, застерігати інших від вчинення корупційних і недоброчесних дій.
  • Ознайомились із основними структурами, які відповідають за боротьбу з корупцією і їх повноваженнями.
  • Добре засвоїли наслідки порушень норм академічної доброчесності та вчинення корупційних діянь.

4 січня 2024 року у Дзеркальній залі Університету відбулося нагородження студентів сертифікатами, які засвідчують успішне завершення курсу.

З вітальними словами до присутніх звернулися:

  • Ірина Іваночко, керівниця Центру забезпечення якості освіти, уповноважена особа з питань запобігання та протидії корупції.
  • Володимир Мельник, Ректор Університету, член-кореспондент НАН України, професор.
  • Микола Попович, очільник територіального управління Бюро економічної безпеки України у Львівській області.

Ректор Університету Володимир Мельник підкреслив, що курс “Антикорупція і доброчесність” є надзвичайно актуальним, адже відповідає потребам оборони країни та воєнного стану. Він подякував усім, хто долучився до його організації, а студентам побажав добра, здоров’я та віри у свої сили.

Микола Попович запевнив молодь, що з кожним роком у нашому суспільстві корупція толерується все менше. Він побажав студентам наснаги боротися з усіма викликами життя і творити наше майбутнє на засадах справедливості та демократії.

Пілотний курс “Антикорупція і доброчесність” став важливим кроком у підготовці фахівців з публічного управління, які відповідатимуть викликам сьогодення.