ЗАСІДАННЯ ДИСКУСІЙНОГО КЛУБУ «СПІВПРАЦЯ ОРГАНІВ ВЛАДИ ТА МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ З ОРГАНІЗАЦІЯМИ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА» У РАМКАХ «ФЕСТИВАЛЮ НАУКИ – 2021»

19.05.2021 | 10:07

17 травня 2021 року проведено Дискусійний клуб на тему: «Співпраця органів влади й місцевого самоврядування з організаціями громадянського суспільства» у рамках Фестивалю науки-2021. До заходу долучилися студенти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» усіх  курсів, викладачі кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом і економіки та публічного управління факультету управління фінансами та бізнесу.

Модераторами Дискусійного клубу були: професор кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом Карпінський Борис Андрійович та староста гуртка «Державотворець» студентка групи УФП-31с  Вовк Вікторія.

В загальному участь взяло 40 людей.

Під час Дискусійного клубу студенти виступали з доповідями щодо співпраці держави та місцевого самоврядування, ролі суспільної думки, ступеня розвитку співпраці між органами влади та населенням, ролі новітніх технологій у розвитку та посиленні такого діалогу.

Зокрема, Вовк Вікторія (керівник – Решота О. А.) виступала на тему «Проблемні питання та подальші перспективи створення комунікативних зв’язків між органами публічної влади та інститутами громадянського суспільства в Україні», Голич Марта (керівник – Васьківська К. В.) – «Правові форми публічного адміністрування в Україні»,  Козій Христина (керівник – Васьківська К. В.) – «Підвищення доходів місцевих бюджетів на основі стимулювання розвитку малого підприємництва», Дрозд Юліанна (керівник – Решота О. А) – «Особливості формування спроможних об’єднаних територіальних громад», Маркевич Анна-Марія (керівник – Герасименко О. В.) – «Проблемні аспекти співпраці громадських організацій та органів місцевого самоврядування», Стеблик Наталія (керівник – Решота О. А) – «Сучасні аспекти співпраці органів державної влади та організацій громадського суспільства», Козій Олена (керівник – Комарницька Г. О.) – «Цифрові послуги в  соціальній політиці», Мучичко Кароліна  (керівник – Васьківська К. В.) – «Політико-правові деструкції влади як проблема розбудови громадянського суспільства», Дятел Сергій (керівник – Герасименко О. В.) – «Польський досвід співпраці держави та громадянського суспільства», Боднарчук Уляна (керівник – Васьківська К. В.) – «Державно-приватне партнерство як механізм реалізації соціальної політики».

Загалом студенти та викладачі обговорювали сучасний стан громадянського суспільства та його інститутів, рівень наближення державних органів влади до населення, методи та перспективи покращення ефективності співпраці державних та громадських інститутів задля підвищення добробуту населення та покращення соціальних показників. Крім цього, зверталася увага на такі аспекти як методи залучення доходів до місцевих бюджетів та територіальних громад, якість та необхідність надання цифрових послуг населенню, зарубіжний досвід співпраці держави та громадськості, роль державно приватного партнерства в розвитку соціальної політики в Україні.

Загалом Дискусійний клуб проведено на високому освітньому рівні! Дякуємо усім за участь і плідну співпрацю!