Заняття із самозахисту від чемпіонів України

07.10.2022 | 22:33

Черговим заходом у рамках ініціативи кафедри фінансового менеджменту «Скажи насильству: «Ні!» було заняття із самозахисту. Фізичне насилля є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини, проте його можна уникнути, запобігти, а можна й протидіяти йому. Саме це студентам наглядно продемонстрували наші гості: майстер спорту з боротьби самбо, чемпіон України Дмитро Дмитрук та чемпіон України, срібний призер чемпіонату світу з боротьби самбо Ярослав Михалюк.

Формування у молоді нетерпимого ставлення до насильницьких моделей поведінки, небайдужого ставлення до постраждалих осіб, усвідомлення насильства як порушення своїх прав потребує і відповідних навчань для протидії цьому явищу. Отож, 6 жовтня студенти 3-4 курсу освітньої програми «Фінанси, митна та податкова справа» зі своїми порадниками Шушковою Ю.В., Ватаманюк-Зелінською У.З., Дубик В.Я. мали нагоду не лише отримати поради із самозахисту, а й спробувати застосувати його типові прийоми, навчитися правильно реагувати на потенційного нападника, аби запобігти нападу.

Розуміємо необхідність і потребу у такому навчанні, адже самозахист – це використання фізичної сили для запобігання безпосередньої загрози з боку нападника. Однак, нам важливо зрозуміти, що деякі розбіжності й суперечки між людьми трапляються постійно, а тому слід навчитися вирішувати проблеми мирно й самим у жодному разі не вдаватися до насильства!