ВИХОВНИЙ ЗАХІД ДО 90- РІЧЧЯ ІЗ ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ЛЮБОМИРА ГУЗАРА ДЛЯ СТУДЕНТІВ ГРУПИ УФОМ-11с

07.03.2023 | 14:00
6 березня 2023 року студенти групи УФОМ-11с та порадник доцент Людмила Петришин провели виховний захід на тему «Мало бути хорошим – треба робити добро» до 90- річчя із дня народження Любомира Гузара – українського релігійного і громадського діяча, патріарха-предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви і морального авторитета нації.
Студенти підготували презентації про життя, родину, навчання та діяльність патріарха. Наставник наголосила на непересічність особистості владики Любомира та вислови відомих людей про нього. Зокрема: «Любомир Гузар приніс в Україну досвід свободи і став зразком нерадянської людини, необтяженої тим страшним досвідом приховування своїх поглядів, подвійності сумління, атавістичного запобігання перед владою. Цього всього в ньому не було, і він ніс цей досвід внутрішньої свободи нам усім. Саме цей досвід для нас і є його найважливішим посланням», – так згадує Кардинала Української Греко-Католицької Церкви архиєпископ Ігор Ісіченко. В свою чергу, віце-ректор Українського католицького університету Мирослав Маринович пригадує слова Кардинала: «Якщо хочете відновити довіру в суспільстві, перестаньте торгувати правдою».
В ході виховної години студенти разом з викладачем пригадали важливі тези Любомира Гузара про дар мудрої любові, про Батьківщину, про шлях до демократії та довіру і зауважили маловідомі факти з його біографії.
На завершення учасники заходу переглянули ролик академічної програми «ЛюбоМир: Любов до миру» з крипти Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві.