Виховний захід: поєднання знань зі спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування із екологічним вихованням

07.04.2021 | 00:50

06/04/2021  порадник групи УФП-22с доц. Капленко Г.В. спільно із своєю групою провели обговорення однієї із цілей Сталого розвитку – збереження екології. 

 У виховному заході прийняла участь заступник завідувача кафедри економіки та публічного управління із виховної роботи доц. Пак Н.Т.

Обговорили в часовому ракурсі розвиток ідеї про збереження екології («ноосфера» Вернадського В.І., прийняття ООН у 1972 р. «Декларації з навколишнього середовища», підписання Кіотського протоколу в 1997 році та інші міжнародні нормативні документи ООН).    Концепція «Сталий розвиток»,  глобальні цілі сталого розвитку (були затверджені у 2015 році на саміті ООН),  «Сталий розвиток – 2030»: участь України в міжнародних договорах та дії уряду з метою забезпечення сталого розвитку в нашій країні  (доповідали порадник групи доц. Капленко Г.В., студенти Климків Р., Пузирнікова У., Дорошенко Р., Бегей А.).

                             

В рамках виховного заходу взяли участь в онлайн-вебінарі, організованого Освітньою Асамблеєю “Zero Waste: з чого почати порятунок світ”.

Наскрізна тема вебінару: «Чи зможеш ти прожити хоча б один день, не викидаючи сміття?» Звісно: якщо відмовишся від їжі та напоїв, не підеш в магазин за покупками й нічого не споживатимеш. У сучасному світі повністю уникнути відходів важко, але бути екосвідомим під силу кожному. І мова не лише про сортування сміття та відмову від поліетиленових пакетів.

Чому більшість українців досі не екосвідомі? Як переконати себе та близьких доєднатися до екологічного споживання?

Виступала прихильниця руху zero waste та бізнес-аналітик Ольга Кулик поділилася власним досвідом екосвідомого споживання та розповіла про:  важливість принципу «життя без сміття»,  правила при сортування сміття, екологічність упаковки товарів та самих товарів, що впливає на «екологічний слід» людини, про сервіси, що допомагають сортувати.