Виховний захід до Дня Захисника та Захисниці України

02.10.2023 | 16:06

        02 жовтня 2023р. студенти та викладачі кафедри економіки та публічного управління провели виховний захід до Дня Захисника та Захисниці України.

        Вшанували дату, що обєднує різні історичні етапи нашої боротьби за державність та незалежність України. Так ми зберігаємо нерозривний звязок між поколіннями захисників України. Їхні звитяга і жертва – в імя вільної та незалежної України.

День Захисників і Захисниць України – державне свято. Це велике державне свято, яке покликане вшанувати всіх тих героїв та героїнь, які мужньо захищають нашу рідну Батьківщину від ворогів. Цього року у нову дату 1 жовтня вся Україна вперше відзначала День Захисників та Захисниць України. 1 жовтня Україна відзначає зразу три головних свята для держави: День захисників і захисниць України, Покрова Діви Марії (Богородиці) та День українського козацтва.  З давніх-давен Богородиця була покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. На Покрову вшановуємо пам’ять і тих, хто у різні часи боронив нашу землю від ворога. Як говорив Тарас Шевченко: «У своїй хаті – своя сила і правда, і воля», тож маємо обов’язково шанувати тих, чий святий обов’язок – захищати свою державу, боронити свою правду – своєю силою і своєю волею. Україна відзначає День захисників і захисниць, згадуючи всіх, хто в різні часи обороняв та боронить нині наш суверенітет і територіальну цілісність. Наша Українська держава має унікальну історію воїнства. Кожна її сторінка сповнена звитягами різних поколінь оборонців рідної землі. Прагнення відстоювати свою волю та незалежність є неодмінною рисою українців. І сьогодні українська армія береже бойові традиції предків. Сучасні Збройні сили України незламні, як воїни УПА. Вони наслідують військові традиції повстанців. Повернення до повстанських традицій не випадкове. Нині ми продовжуємо ту саму боротьбу, яку вела УПА, – боротьбу за свободу проти того ж ворога – російського імперіалізму. Найкращі сини та доньки нашого народу самовіддано та сміливо стоять на захисті Батьківщини.

Щоденно о 9-00 годині ми вшановуємо пам’ять загиблих героїв. І сьогодні ми вшанували хвилиною мовчання наших захисників, які загинули, захищаючи нашу державу. Вічна пам’ять всім воїнам, які віддали свої життя за Україну.

Ми щиро вдячні нашим воїнам, за те що стали на захист нашої Батьківщини та боронять її. Бажаємо всім швидкого повернення з Перемогою. Ми просимо Пресвятої Богородиці її Покрову над вами. Шана і слава захисникам і захисницям Вітчизни! Слава Україні!

         Це все ми обговорили після доповіді студентів: 

 

Разом до Перемоги!

Дякуємо нашим захисникам і захисницям!