ВИХОВНИЙ ЗАХІД ДО 209-РІЧЧЯ ІЗ ДНЯ НАРОДЖЕННЯ Т.Г. ШЕВЧЕНКА ДЛЯ СТУДЕНТІВ ГРУПИ УФО-11С

10.03.2023 | 11:44
В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю пам’ятає і шанує людство. До славної когорти таких людей належить і Великий Кобзар українського народу – Тарас Григорович Шевченко.
На передодні дня народження Тараса Григоровича Шевченка 8 березня 2023 року студенти групи УФО-11с та порадник доц. Лобода Н.О. провели виховний захід на тему: “209 років від дня народження Т.Г. Шевченка” до 209-річчя із дня народження Тараса Шевченка – видатного українського поета, прозаїка, драматурга, художника, політичного і громадського діяча.
В ході виховної години було зазначено, що Т.Г. Шевченко був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими.
Студенти разом з порадником зазначили, що ім’я Тараса Шевченка відоме в усьому світі: у багатьох країнах йому встановлені пам’ятники, його твори перекладені майже на всі мови світу, його ім’ям в Україні названі навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста. Проспект Тараса Шевченка у міста Львові, Національна опера України, Київський національний університет ім. Тараса Шевченка носять ім’я видатного сина українського народу – Тараса Шевченка.
На завершення учасники заходу переглянули ролик “Обличчя української історії. Тарас Шевченко”.
Підсумовуючи результати проведеного заходу варто зазначити, що сучасна молодь, студентство в ці березневі дні з новою силою усвідомлюють велич духу і силу могутнього таланту Т.Г. Шевченка. Його життя назавжди залишається прикладом незламності людини, що присвятила себе благородній меті визволення від соціального і національного гніту свого народу, боротьбі за щастя всіх людей.