Гостьова лекція «Європейський банк для Західної України»

09.11.2022 | 13:03
З метою ознайомлення студентів першого курсу з перспективами опанування майбутньої професії (освітня програма «Фінанси, митна та податкова справа») 7.11.2022 року порадником групи УФФ-12 с к.е.н., доц. кафедри фінансового менеджменту Блащук-Дев’яткіною Н.З. було проведено гостьову лекцію на тему «Європейський банк для Західної України».
Запрошеною гостею була працівник відділу кредитування середнього бізнесу АТ Акціонерно-комерційного банку «Львів» Баїк Анастасія Ігорівна. Під час зустрічі Баїк А. ознайомила студентів з історією розвитку банку, його організаційною структурою, з переліком послуг, які можуть отримати клієнти, розповіла про перспективні напрями діяльності банку. Важливим для студентів стало ознайомлення з вимогами, які висуваються до банківських працівників. Зокрема це високий рівень знань у сфері фінансів та банківської справи. Крім того, спікер розповіла про потенційні можливості, що створюються банком для саморозвитку кожного працівника (різноманітні внутрішні навчальні програми, курси тощо).
Все це викликало інтерес у студентів, адже вони могли практично відчути важливість та усі тонкощі роботи банку, зрозуміти наскільки важливо здобувати фахові знання, проходити стажування та виробничу практику, щоб у подальшому стати висококваліфікованим фахівцем та бути конкурентоспроможним на ринку праці.
Баїк А. наголосила, що професія фінансиста є однією з найкращих. Її переваги у тому, що з такою спеціальністю можна працювати в різних установах і організаціях, і це одна з найбільш оплачуваних професій. Місцем професійної діяльності фінансиста можуть бути не лише банківські установи, а й державні органи різних рівнів, фінансові компанії, інвестиційні фонди, економічні та фінансові служби підприємств і організацій, страхові компанії тощо. На завершення гостя побажала студентам цікавого, продуктивного та результативного навчання на першому бакалаврському рівні, та відзначила, що саме вони стануть тими фахівцями, які будуть відбудовувати нашу країну після Перемоги!