Виховна година у групі УФО-41с до Міжнародного Дня рідної мови

22.02.2022 | 19:14

21 лютого 2022 року відзначається свято, яке надзвичайно важливе для кожного з нас – – Міжнародний День рідної мови .

Офіційно свято започатковано починаючи з 2000 року. Міжнародний день рідної мови був проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО 17 листопада 1999 року. Запроваджено його було з метою сприяння мовній і культурній різноманітності й багатомовності.

Рідна мова є важливим елементом культурної та національної свідомості людини. Вона не просто засіб спілкування, а історія народу, його світогляд. Вона є найсильнішим інструментом збереження і розвитку нашого матеріального й духовного спадку.

Це свято є особливим для усіх нас, адже українська мова є найціннішим багатовіковим надбанням, душею нашого народу та його генетичним кодом. Протягом багатьох віків наші предки не лише відстоювали свободу рідної української землі, а й право на існування та визнання української мови. Сьогодні наша велична і милозвучна мова гордо лунає з вуст мільйонів людей. Тож головне завдання кожного українця – любити, берегти і збагачувати материнське слово.

 

З нагоди свята Міжнародного Дня рідної мови для студентів групи УФО-41с порадником групи, доцентом кафедри обліку, аналізу і контролю, Лободою Н.О. було проведено тематичний захід “Моя Рідна Мова – найбагатша в світі!”

У міжнародний день рідної мови, свято української мови – одного з найцінніших надбань, які створили й залишили нам наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато з того, чим може пишатися наш народ. Як море починається з річки, так українське слово – з писемності. Наше слово набирало сили на пергаментах Нестора-Літописця, шліфувалося у творах Григорія Сковороди, Івана Мазепи, поглиблювалось під пером Івана Котляревського, особливо Тараса Шевченка, удосконалювалося пізніше І. Нечуєм-Левицьким, П. Мирним, М. Коцюбинським, Л. Українкою та багатьма іншими видатними українцями.

ЩАСТЯ, ДОБРА, НОВИХ ЗДОБУТКІВ В ІМ’Я УКРАЇНИ!!!!!!