Виховна година на тему: «Освітня компонента у вихованні сучасної молоді».

21.12.2019 | 10:55

18 грудня в межах виховної роботи кафедри державних та місцевих фінансів для студентів групи УФФ-13с було проведено тематичну виховну годину їх порадником, доцентом кафедри Кругляковою Вірою Володимирівною на тему: «Освітня компонента у вихованні сучасної молоді».
Разом зі студентами Віра Володимирівна обговорила важливість освіти в сучасних умовах не лише для молоді, але й для життя людини загалом. Адже саме освіта часто визначає, ким людина стане в майбутньому. Чим освіченіша людина, тим їй легше розібратися в навколишньому світі, вирішити проблеми, які виникають у кожної окремої особистості в житті. Якщо у людини високий рівень освіти, то вона може застосувати свої знання, вміння та навички на практиці, використовуючи різні інформаційні ресурси.
Активними під час виховної години були й студенти, які зазначили, що у наш час вища освіта високо цінується, тому саме освіта є тим напрямом, куди слід інвестувати гроші. В освіченої людини більше можливостей влаштуватися на високооплачувану і перспективну роботу, так як такі люди легко вчаться всьому новому, максимально використовують ресурси своїх знань. З освіченою людиною цікаво розмовляти і спілкуватися. Освічена людина більш комунікабельна, у неї широке коло спілкування, велика кількість друзів, ділових партнерів, та й за статистикою виходить, що освічена людина живе довше.
Таким чином, у розмові порадника зі студентами дійшли висновку, що освіта відіграє надзвичайно важливу роль у формуванні особистості та вихованні молоді, оскільки освіта – це знання, а знання – це сила в сучасному динамічному світі.