Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

20.02.2020 | 21:08

Сьогодні, 20 лютого, у День Героїв Небесної Сотні, уся Україна вшановує пам’ять загиблих учасників Революції Гідності. З метою вшанування великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, на факультеті управління фінансами та бізнесу було проведено ряд виховних заходів. 

Так, студенти з викладачами кафедри обліку, аналізу і контролю та порадниками груп згадали події січня-лютого 2014 року, хвилиною мовчання вшанували полеглих за свободу України та переглянули документальний фільм «Небесна Сотня. Зима, що нас змінила».

Заступником завідувача кафедри фінансового менеджменту з виховної роботи доц. Смолінською С.Д. для груп УФФ-31с та УФФ-32с була проведена виховна година, присвячена Дню пам’яті Героїв Небесної Сотні. В ході проведення виховної роботи між викладачем та студентами відбулася дискусія щодо причин появи Євромайдану в Україні, позиції українських громадян та злочинів тодішньої влади, скоєних проти власного народу. Студенти висловили свою позицію щодо подвигу Небесної Сотні, їх незламності та сили духу. У свою чергу, викладач побажала студентам завжди мати тверді життєві переконання та принципи, оцінювати події, які відбуваються в Україні, з позиції патріотизму, любові до рідної землі та до своїх співвітчизників.

Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими і студентів 1 курсу, які навчаються за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування». Студенти й викладачі переглянули фільм «В пам’ять Небесній Сотні (Майдан Незалежності)» та взяли участь в обговоренні тематичної презентації (Майдан. Як усе починалося…). Ці декілька місяців назавжди переписали сторінки історії України. Ми на порозі нових змін, нового майбутнього. Але якою ціною? Своїми поглядами, розумінням цих трагічних подій й емоціями ділилися студенти.
«Я – патріот своєї Батьківщини, але ніколи ще так глибоко не відчувала гордість за свій народ. Я завжди буду пишатись нашою нацією, частинкою якої я була, є і буду. У мене є одні батьки, послані мені Богом з небес, і одна Батьківщина!»
«Герої Небесної Сотні віддали свої життя заради майбутнього українців. Вони – хоробрі боронителі нашого права жити у вільній та незалежній Україні».
«Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність нашої держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним … Небесна сотня виконала свою земну місію…»

Опісля студенти факультету відвідали Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні, де спільною молитвою, покладанням квітів і запалюванням лампадок віддали шану усім загиблим захисникам.

Слава Україні! Героям слава!