Відвідування виставки «War Views» у рамках п’ятиденної акції «Скажи насильству: «Ні!»

05.10.2022 | 23:12

4 жовтня 2022 р., у рамках проведення пятиденної акції «Скажи насильству: «Ні!», студенти третього курсу освітньої програми «Фінанси, митна та податкова справа» разом із порадниками Дубик В.Я., Західною О.Р. та Шушковою Ю.В. відвідали виставку «War Views» Владислава Рябоштана у галереї Дзиґа.

«Коли спокійна течія життя змінюється виживанням, найближча година – це те, що тепер містить у собі слово “майбутнє”, а ти не знаєш, де опинишся завтра, невеликий аркуш паперу та графіт стають тією технікою, яка здатна передати момент». Кожна робота із серії «War Views» – це крик душі, це горе, біль і нещастя від війни, яку російська федерація розв’язала і веде проти України… Саме тому чорний колір є домінуючим кольором усіх сюжетних та предметних картин… Як схожа темрява графіту із пилюкою доріг, чорним димом над будинками та полями, брудом ранньої весни, землею з кратерами від снарядів, розбомбленими житловими кварталами, школами, лікарнями, знищеними долями та життями…

Студенти разом із викладачами обговорювали усі роботи Владислава Рябоштана, проте найбурхливішу реакцію викликала картина масових поховань з надмогильними хрестами… Буча, Ірпінь, Гостомель…  Коли зійшов сніг, увесь світ дізнався про насильства, що російські окупанти творили на окупованих територіях України. Окупанти не щадили нікого і нічого. Вони по-звірячому катували і вбивали, викрадали і мучили мирних громадян, гвалтували жінок, винищували тварин, грабували будинки, мінували вулиці… росія повинна сповна відповісти перед Україною і перед кожною українською родиною, потерпілою від російського насилля!