Відкритий виховний захід на тему «Історична роль гетьмана Івана Мазепи»

15.04.2019 | 10:25

27 березня 2019 року за участі порадників кафедри державних та місцевих фінансів та студентів другого курсу спеціальності “Фінанси, банківська справа та страхування” відбувся диспут на тему: «Історична роль гетьмана Івана Мазепи». Захід було організовано до 380-річчя гетьмана України, борця за незалежність України.

Гетьман Іван Мазепа – видатна фігура в українській історії. Він викликав різноманітні емоції у оточуючих при житті та великі розбіжності при оцінюванні вкладу в історію батьківщини у нащадків. Вороги його сприймали як зрадника та небезпечного політика, прихильники відзначали велике прагнення гетьмана до процвітання рідної землі. Далекоглядний дипломат та мудрий полководець, поліглот та людина, закохана в мистецтво, музикант та поет, символ прагнення до свободи – все це можна сказати про відомого гетьмана України.

Завдання порадників академічних груп полягало в тому, щоб допомогти студентам належним чином оцінити той внесок, який здійснив гетьман у розбудову незалежності України, позбутися стереотипів, які пов’язані з ім’ям Мазепи і нав’язані ворогами української держави.

У процесі проведення диспуту студенти мали можливість висловити свою думку щодо діяльності гетьмана Івана Мазепи, оцінити його діяльність та поділитися своїми міркуваннями з одногрупниками та порадниками. Захід було проведено на належному культурно-патріотичному та педагогічному рівні.