ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ З ОСВІТНЬОЇ КОМПОНЕНТИ «ФІНАНСОВИЙ КОМПЛАЄНС» ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ПЕРШОГО (БАКАЛАВРСЬКОГО) РІВНЯ ОСВІТИ ОП «ФІНАНСИ, МИТНА ТА ПОДАТКОВА СПРАВА»

08.11.2023 | 11:59

6 листопада 2023 року для здобувачів першого (бакалаврського) рівня освіти ОП «Фінанси, митна та податкова справа» на платформі Microsoft Teams була проведена відкрита лекція доцентом кафедри фінансового менеджменту, к.е.н. Кругляковою Вірою Володимирівною з освітньої компоненти «Фінансовий комплаєнс» на тему «Фінансовий моніторинг та комплаєнс-контроль у фінансових установах». На лекції були присутні здобувачі груп УФФ-41с, УФФ-42с, УФФ-43с та професорсько-викладацький склад кафедри фінансового менеджменту факультету управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка.

В межах лекційного заняття було розглянуто питання щодо відмивання коштів, одержаних злочинним шляхом, як виду комплаєнс-ризику, з’ясовано сутність офшоризації, її переваги та ризики, розкрито поняття транспарентності фінансового бізнесу та визначено роль комплаєнсу у боротьбі з відмиванням коштів.

В лекції особлива увага була приділена практичним аспектам легалізації доходів, одержаних незаконним шляхом та застосуванню комплаєнс-процедур зі сторони банківських і фінансових установ задля уникнення участі у таких процесах.

Під час проведення лекції здобувачі приймали активну участь в обговоренні питань, що стосувались змісту лекції.

Лекційний матеріал за змістовим наповненням має практичну цінність та сприяє розвитку фахових компетентностей здобувачів, формуванню практичних навичок та досягненню відповідних програмних результатів навчання.