Відкрита лекція з навчальної дисципліни «Стратегічне управління підприємством»

04.03.2018 | 21:37

26 лютого  к.е.н., в.о. завідувача кафедри економіки та менеджменту Комарницька Г.О. провела відкриту лекцію з навчальної дисципліни «Стратегічне управління підприємством» для студентів ІV курсу факультету управління фінансами та бізнесу (гр. УФМ-41с) на тему: «Концептуальні засади теорії стратегічного управління».  У своєму виступі Комарницька Г.О. ознайомила студентів з навчальною дисципліною «Стратегічне управління підприємством» та основними завданнями в управлінні бізнесом в сучасних умовах.

Також, у ході лекції були розглянуті передумови розвитку теорії стратегічного управління, концепції стратегічного управління, предмет та об’єкт стратегічного управління підприємством, поняття «стратегія підприємства», стратегічні рішення на підприємствах та фактори впливу на їх прийняття. Обговорили ключові гіпотези стратегічного управління: випадковості; залежності від зовнішнього середовища; відповідності; стратегії, здібності; багатоелементності; збалансо­ваності. Визначили задачі стратегічного управління та моделі стратегічного управління. Проаналізували імовірні вигоди від застосування стратегічного управління в практичній діяльності підприємств, причини зростання значущості стратегічного управління для підприємств у ринкових умовах господарювання та досвід та проблеми використання теорії стратегічного управління в процесі розвитку українських підприємств в ринкових умовах господарювання.

У заході взяли участь студенти-менеджери та викладачі кафедри серед яких: к.пед.н., доц. Бобко Л.О., к.е.н., доц. Герасименко О.В., к.е.н., доц. Капленко Г.В, к.е.н., доц. Пак Н.Т., к.е.н., доц. Маліновська О.Я., ст. лаборант Гасюк Р.В.  Результати відкритої лекції було обговорено на  засіданні кафедри та прийнято ухвалу, про те, що відкрита лекція к.е.н. Комарницької Г.О. була проведена на належному науково-методичному рівні та відповідає необхідним вимогам.