Відкрита лекція Оксани Ігорівни Головко-Гавришевої на тему “Правове регулювання економічної діяльності в ЄС”

17.03.2017 | 10:14

16 березня 2017 р. на факультеті управління фінансами та бізнесу у корпусі за адресою вул. Медової Печери 53 в аудиторії 210 на ІІ парі (10:10) відбулась відкрита лекція кандидата юридичних наук, доцента, незалежного експерта, автора понад 80 праць з міжнародного права і права Європейського Союзу Оксани Ігорівни Головко-Гавришевої на тему “Правове регулювання економічної діяльності в ЄС”.

Захід проводився в межах реалізації проекту Жана Моне 575241-EPP-1-2016-1-UA-EPPJMO-MODULE «The economy in European integration: internal challenges and external dimensions” та роботи наукового гуртка «Економіст» (напрям «Економіка у європейській інтеграції»).

Лекція проходила у формі дискусії, з використанням інтерактивних методів. Цікавості додало те, що розгляд проблеми правового регулювання економічної діяльності в ЄС було проведено з використанням конкретних ситуацій із життя та діяльності фізичних та юридичних осіб у різних країнах Європи. Після лекції студенти отримали переконання у тому, що навіть будучи громадянами України, можна одержати багато особистих вигод та переваг, знаючи окремі положення як нормативно-правових актів ЄС так і Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. 

У лекції брали участь студенти-магістри, студенти з інших курсів, викладачі факультету, які цікавляться проблематикою європейської інтеграції. Так, Олена Вікторівна Герасименко працювала у групі разом зі студентами, Любов Антонівна Перетятко та Олег Григорович Гупало дискутували із актуальних питань.

Підсумовуючи, координатор проекту Василь Зеленко відзначив, що під час лекції з експертом Оксаною Головко-Гавришевою було піднято багато актуальних та цікавих проблем, які більш детальніше будуть розглянуті на наступних заняттях в межах спецкурсу «Економіка у європейській інтеграції: внутрішні виклики та зовнішній вимір»   

 Фото заходу можна переглянути за посиланням https://goo.gl/photos/q6SWjR5PANk14gQ98