Відкрита лекція „Державотворчий патріотизм нації: формування та активізація”

29.11.2015 | 18:17

 07 жовтня 2015 р. відбулась відкрита лекція професора, завідувача кафедри економіки та менеджменту Карпінського Б.А. на тему: „Державотворчий патріотизм нації: формування та активізація”.
  Згідно з темою лекції були висвітлені такі питання та висновки:
1. Сучасна парадигма оцінювання державотворчого патріотизму нації, зокрема, кількісною ознакою фактичного державотворчого патріотизму нації щодо конкретизації реальної участі населення у забезпеченні фінансової складової життєзабезпечення й розвитку держави є податки.
2. Рівень державотворчого патріотизму нації з позиції податків в Україні має тенденцію на повільне зростання.
3. За допомогою оцінювання коефіцієнта державотворчого патріотизму нації зі сторони податкової домінанти можливо визначати як його рівень, динаміку, впливовість внутрішніх та зовнішніх чинників, так і формувати цілеспрямовані управлінські заходи.
4. Рейтингові оцінювання необхідно проводити не лише на рівні адміністративно-територіальних одиниць окремої держави, а їх сукупностей для порівняння особливостей прояву окремих аспектів формування державотворчого патріотизму нації щодо сплати податків.
5. Оцінювання даного рівня додатково дозволяє виявляти лідерів та відповідно методи за допомогою яких їм вдається створювати та підтримувати оптимальні рівні державотворчого патріотизму серед платників податків.
Лекцію супроводжував підібраний різноманітний презентаційний матеріал, який включав картографічні, статистичні, графічні та фотографічні дані по зазначеній тематиці, що дозволило лекторові застосовувати прийоми цікавої розповіді, показу, характеристики, пояснення, коментування і зберегти стійку увагу слухачів протягом всього заняття.
На відкритій лекції були присутні представники професорсько-викладацького складу кафедри економіки та менеджменту: доцент Капленко Г.В., доцент Бобко Л.О., доцент Пак Н.Т., доцент Маліновська О.Я., доцент Герасименко О.В., доцент Дубик В.Я., доцент Завальницька Н.Б., к.е.н. Комарницька Г.О., старший викладач Григор’єва М.І., старший викладач Осідач О.Б., старший лаборант Гасюк Р.В.
Відкрита лекція була проведена на належному рівні і є науково обґрунтованою та відповідає основним вимогам, Протягом заняття професор Карпінський Б.А творчо розкрив проблематику, продемонстрував сутність державотворчого патріотизму з позиції податкової домінанти, наочно навів і проаналізував порівняльний ряд конституцій щодо фінансового забезпечення державотворення та еволюцію підходів до кількісної складової в українських конституціях, обґрунтував потребу введення в Конституцію України принципової парадигми щодо державотворчого патріотизму нації з позиції податкової домінанти та запропонував оригінальну методику розрахунку фінансового потенціалу території з позиції прийняття управлінських рішень. Важливе місце в лекції було приділено визначенню загарбницької політики держави-анексора та методології оцінювання фінансових втрат України.

Відкрита лекція Карпінського Б.А.

Відкрита лекція Карпінського Б.А.