Відкрита лекція з навчальної дисципліни «Фінансовий ринок»

05.03.2021 | 21:08
5 березня для студентів груп УФФ 31-33с викладачем кафедри фінансового менеджменту к.е.н., доц. Татарин Н.Б. проведено відкриту лекцію з навчальної дисципліни «Фінансовий ринок» на тему «Інфраструктура фінансового ринку. Фінансові посередники».
Мета лекції: отримання знань та навиків щодо формування світогляду стосовно інфраструтури фінансового ринку та фінансового посередництва на ньому, вивчення теоретичних основ щодо класифікації фінансового посередництва на фінансовому ринку.
Під час викладання лекційного матеріалу були висвітлені такі питання як поняття інфраструктури та її склад, класифікація фінансового посередництва, банківські посередники, небанківські фінансово-кредитні установи та контрактні фінансові інститути.
Лектором було підкреслено, що інфраструктура фінансового ринку покликана створити належні умови для задоволення фінансових потреб суб’єктів господарювання, сприяти координації їх економічних інтересів, допомагати вийти на світовий рівень фінансових відносин.
Між студентами і лектором було жваве обговорення щодо ефективності функціонування фінансового ринку, який визначається розвиненістю інфраструктури фінансового посередництва.
Значна частина лекційного матеріалу була підкріплена мультимедійною презентацією.