Відкрита лекція на тему: «Формування ресурсів комерційного банку»

12.03.2021 | 18:58
12 березня 2021 року для студентів 3 курсу денної форми навчання спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» к.е.н., доцентом кафедри фінансового менеджменту Блащук-Дев’яткіною Н. З. була проведена відкрита лекція на тему: «Формування ресурсів комерційного банку».
Під час викладення лекційного матеріалу були висвітлені такі питання:
– суть ресурсів, ресурсного потенціалу та ресурсної бази банку;
– класифікація банківських ресурсів;
– склад, структура та джерела формування капіталу банку.
Значна частина матеріалу мультимедійної презентації, що супроводжувала лекцію, побудована за принципом образно-графічного запам’ятовування «за аналогією», що сприяє набуттю низки загальних та фахових компетентностей та ефективному управлінню уявою здобувачів вищої освіти.
На відкритій лекції були присутні: завідувач кафедри фінансового менеджменту, проф. Ситник Н.С., викладачі кафедри фінансового менеджменту: проф. Ватаманюк-Зелінська У.З., доц. Західна О. Р., Дубик В. Я., Гринчишин Я. М., Сич О. А., Смолінська С. Д., Шушкова Ю. В., Круглякова В. В., Ясіновька І. Ф. та ін.
Після закінчення лекції відбулося обговорення результатів проведення лекції, під час якого присутні відзначили високий професіоналізм та педагогічну майстерність лектора, а також важливість представленого лекційного матеріалу для здобуття студентами необхідних компетентностей для професійної діяльності за обраною спеціальністю. Також було відмічено прогресивний інноваційний формат проведення лекції, її високий науково-теоретичний та методичний рівень, її актуальність та креативність.
Лектор повністю розкрила зміст кожного питання, а мультимедійна презентація посилила зрозумілість, логічність і повноту викладення матеріалу лекції.
Загалом лекція досягла своєї мети, проведена на належному науково-теоретичному і методичному рівні та відповідає сучасним вимогам вищої школи.