Відкрита лекція доц. Пікулик О.І. на тему “Споживання домогосподарств”

07.04.2021 | 00:28

6 квітня 2021 року доцент кафедри економіки та публічного управління Пікулик О.І. провела відкриту лекцію з навчальної дисципліни «Макроекономіка» для студентів 1-ого курсу спеціальності 072 “Фінанси, банківська справа та страхування” на тему: «Споживання домогосподарств».

Лекція проводилася дистанційно у формі мультимедійної презентації за допомогою корпоративної платформи Teams.

У ході лекції було визначено сутність та функції домогосподарств у ринковій економіці, розглянуто доходи і витрати домогосподарств у моделі економічного кругообігу, структуру особистих доходів, використовуваний дохід та його розподіл на споживання та заощадження.

Лектором було використано метод моделювання для побудови функцій споживання та заощадження, визначено чинники, які на них впливають, граничну та середню  схильність до споживан­ня та заощадження, індуційоване та автономне споживання та заощадження. Теоретичний матеріал лекції доповнювався аналізом статистичних даних щодо особливостей функціонування та формування доходів вітчизняних домогосподарств. Було розглянуто динаміку кількості домогосподарств, їх склад,  структуру доходів, причини низького рівня особистих заощаджень в Україні.

На лекції були присутні: декан факультету управління фінансами та бізнесу доц. Стасишин А.В., в.о. завідувача кафедри економіки та публічного управління доц. Капленко Г.В., викладачі кафедри доц. Пак Н.Т., доц. Гупало О.Г., доц. Зеленко В.А., доц. Табачук А.Я. та ін.

Після завершення заняття відбулося обговорення відкритої лекції, у ході якого присутні дійшли до спільного висновку, що мета лекції досягнута,  відзначено високий професіоналізм та педагогічну майстерність лектора, матеріал подавався доступно, логічно і послідовно, відмічено прогресивний інноваційний формат лекції, її актуальність та креативність, використання великої кількості презентаційного матеріалу, фактичних даних, відчувався зворотній зв’язок з аудиторією, студенти активно відповідали на поставлені запитання та брали участь у формуванні висновків. Було зроблено висновок, що лекція проведена на належному науково-методичному рівні та відповідає сучасним вимогам вищої школи.