Відбувся тренінг «Профілактика та подолання стресових ситуацій у викладацькій діяльності»

27.02.2020 | 22:52

27 лютого 2020 р. на черговому засіданні Ради порадників факультету управління фінансами та бізнесу обговорювалось актуальне питання – «Профілактика та подолання стресових ситуацій у викладацькій діяльності». Авторський тренінг провела сертифікований коуч IPS, ментор IPACT, член Міжнародної професійної асоціації коучів і тренерів, к.е.н., доцент Іванюк У.В.

У ході виступу Уляна Іванюк наголосила, що в сучасному світі виникає все більше причин, що ведуть до стресового стану. Крім проблем побутового, економічного та соціального характеру у людей виникають й інші проблеми, у тому числі пов’язані із професійною діяльністю. То ж ознайомивши порадників із поняттям стресу та симптомами його прояву, спікер запропонувала учасникам заходу побудувати власне колесо життєвого балансу. За допомогою цієї вправи учасники тренінгу змогли візуалізувати важливі сфери свого життя (особисті стосунки / сім’я, здоров’я / спорт, стосунки / спілкування, духовність / життєва позиція, особистий розвиток / навчання, фінанси / дохід, відпочинок / дозвілля, робота / кар’єра), а після виконання інших вправ – виявити особистісні ресурси досягнення гармонії, спокою й балансу у них.

Опісля цього доповідач охарактеризувала можливі способи подолання стресу, виділивши неефективні / шкідливі (заїдання стресу, вживання таблеток та ін.) та ефективні / дієві способи.

Серед успішних способів подолання стресу:

  • активна взаємодія зі стресором або вплив на саму проблему;
  • зміна погляду на проблему, зміна ставлення до неї або інша інтерпретація проблеми;
  • приймання проблеми і зменшення фізичного ефекту від породжуваного нею стресу;
  • комплексні способи, що поєднують в собі все перераховане вище.

І найголовніше: не забувайте про якісний сон, повноцінне харчування, фізичні навантаження, позитивне мислення, щоденну релаксацію та різноманітні радості для себе))

Керівництво факультету, викладачі та студенти висловлюють щиру подяку Іванюк У.В. за активну співпрацю, цікаві та високоякісні тренінги, нові знання!