Вебінар «Слово як інструмент»

02.12.2022 | 18:08

Мова – це унікальне явище життя людини. За її допомогою ми пізнаємо навколишній світ, здобуваємо знання, набуваємо здатності оцінювати явища життя, формуємо свій світогляд, учимося планувати свої вчинки, аналізувати їх, передбачати можливі наслідки. Тільки через мову людина може сприймати й усвідомлювати думки, почуття і дії інших людей, реалізовувати свої інтелектуальні можливості. То ж мова, а отже і її найменша одиниця – слово, є дієвим інструментом впливу на формування людської особистості, на її емоційний та психологічний стани.

«Є слова, які залишаються в душі на все життя». Зі слів Харукі Муракамі розпочала вебінар «Слово як інструмент» практикуюча психологиня Психологічної служби Львівського національного університету імені Івана Франка Світлана Незабитовська, що проходив в рамках діяльності Ради порадників факультету управління фінансами та бізнесу 30 листопада 2022 р.

Щоби плекати оточення, в якому ми можемо бути різними і почувати себе комфортно у своїх емоціях, ми повинні розуміти, як наші слова можуть впливати на інших людей та наше власне психічне здоров’я. Тому в ході проведення зустрічі порадники академічних груп розглядали форми впливу слова на оточуючих, а саме «слова як сканера, ін’єкції, енергії, цвяхів, ідеї, синергії та любові».

На жаль, широкомасштабна війна в Україні суттєво впливає на метальне здоров’я усіх українців незалежно від того, де вони проживають і до якої сфери життя належить їхня діяльність, проте спектр можливих реакцій і емоцій вельми широкий. Багато хто відчуває себе враженим, вибитим з колії або не розуміє, що відбувається. Хтось відчуває страх або тривогу, хтось стає агресивним, у інших – панічні атаки. У цей момент важливо коректно надати першу допсихологічну допомогу. Крім цього, у важких життєвих ситуаціях важливо знайти свій канал саморегуляції, своє джерело відновлення внутрішніх ресурсів та енергії. Читайте, навчайтесь, малюйте, танцюйте…займайтесь тим, що приносить вам задоволення. Поповнюйте свій внутрішній енергетичний запас та рухайтесь вперед! До перемоги!